Той беше приет в шокова зала с кръвоизлив в мозъка. Още тогава лекарите коментираха, че шансовете му за възстановяване са малки.

Убитите са 33-годишната Живка Пенчева, с която Евтимов живеел от години на семейни начала и 39-годишен мъж, чието име не бе съобщено.

Мотивът за убийството е ревност. По непотвърдена информация Евтимов е разбрал от Фейсбук за изневярата на Живка, с която имат 2 деца - на 17 и на 8 г.

Разбил е паролата й в социалната мрежа и така научил за паралелната връзка.
Там прочел и за часа на срещата на любовниците пред варненския мол, където извършил двойното убийство - от упор пред очите на много свидетели. Той стрелял най-малко 8 пъти, след което избягал.

Вижте снимки от мястото на убийството>>


Мотивът - изневяра

Около час по-късно убиецът е намерен в безпомощно състояние, прострелял се в дясното слепоочие. Той бе откаран в изключително тежко състояние във варненската МБАЛ "Св. Анна".
Дори да оцелее, ще е парализиран, казаха вчера от болницата.


Убиецът бил племенник на покойния митрополит Кирил

Свещеникът в храм "Св. Преп. Иван Рилски” в Дългопол" отец Иван Иванов заяви, че 39-годишният Петър Евтимов е племенник на покойния Варненски митрополит Кирил, предаде варненският сайт "Петел".

Отецът е семеен приятел на Петър и убитата от него Живка от 20 години. Той е и кръстник на по-малката им дъщеря Силвия. Свещеникът твърди, че двойката била много добро семейство.

Той допълни, че няма представа какво се е случило между Петър и Живка, за да се стигне до вчерашната трагедия.

Погребението на Петър и Живка ще е утре - 8 януари.