След проверката Маринов е разпоредил всички дежурни части да организират дейността си така, че през цялото денонощие да посрещат гражданите лично независимо от часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Оттам уточниха, че разпореждането засяга основно районните управления, в които към момента достъпът до дежурния служител през нощта е затруднен.

След като 18-годишният Алекс Ангелов, който на 9 юли бе пребит жестоко от роми пред дискотека в Бяла, почина в събота, днес кметът Димитър Славов обяви, че в 17:00 часа полицията се заключва, защото няма достатъчно служители.

Той допълни, че до 15 септември ще има видеонаблюдение на всички възлови места в града. Освен това започват проверки на заведенията. Още преди инцидента пък той издал заповед до полицията да затегнат контрола и въвел вечерен час.

Междувременно директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов коментира, че ще се извърши пореден анализ на рисковите места в града, предаде БТА. Той каза още, че през тази година не е имало сигнали за нарушаване на обществения ред в тази дискотека. По думите му инцидентът не е следствие на продължаващи нарушения, на които не е обръщано внимание.
Атанасов потвърди, че има и засилени мерки от страна на полицията по отношение на питейните заведения в Бяла.

Алекс Ангелов ще бъде погребан утре след поклонение в центъра на града, където бе обявен двудневен траур. Местните хора вече излязоха на протест и се заканват да продължат.

Днес ще бъде променено и обвинението срещу 32-годишния Валентин Маринов, който беше задържан за инцидента. Първоначално мъжът, който нанесъл удар с ръка в главата на Алекс, а той паднал и си е ударил главата в тротоарните плочки, беше обвинен за причинявана на средна телесна повреда. Сега ще му бъде предявено такова за убийство по непредпазливост.

След инцидента се разбра, че ромът е изоставил в безпомощно състояние пострадалото момче и не е позволил на другите присъстващи да му окажат помощ и да потърсят медицинско съдействие.