Момиченцето бе жестоко пребито от 25-годишния си баща във вторник вечерта. Сега лекарите в УМБАЛ "Света Марина" във Варна се борят за живота й. 

Адвокатът на Стоянов поиска клиентът му да бъде пуснат под „домашен арест”, изтъквайки чистото му съдебно минало и липсата на криминални регистрации. Самият Стоянов признава само да е бил майката на детето.

"Не съм бил детето си, бих жена си, защото тя го би. След това съседите ме биха. Никога не съм го удрял", заяви той. 

На изключително лош български език Стоянов добави, че жена му е работила като проститутка във Франция. За чужбина тя заминала бременна, а след като се върнала преди около година, отново заживели заедно.

Той се появи в съдебната зала с рана на лицето от побой, нанесен му от съседите в ромското гето „Максуда”. По думите на защитника пристигналите полицаи са спасили Стоянов от саморазправата.

Съдът се съобрази със събраните още в първите часове на следствените действия доказателства.

Най-категоричното сред тях е съдебно-медицинската експертиза, според която детето е с увреждания, причинени от удари, нанасяни в продължение на 10 дни.

Детето има множество травматични увреждания с различен характер в четири области с жизненоважни органи. Нямаме данни, че друг е съпричастен с нанасяните побои”, заяви прокурор Николета Арнаудова.

Нараняванията на детето са толкова жестоки, че лекарите, които се грижат за него, трудно понасят гледката и всеки път, когато трябва да коментират има ли промяна в състоянието му, се разстройват.

Самият съдия Красимир Гайдаров, който определи най-тежката мярка за неотклонение на бащата, посочи, че става дума не просто за насилие, а за бруталност и за явно изразено незачитане на човешкия живот и здраве.

За теб е по-добре да си в ареста, защото не се знае какво те чака в махалата”, обърна се към Стоянов съдията, след като определи мярката за неотклонение

Опитът за убийство на собствено дете се наказва от закона със затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна. Наказанието за блудство с малолетно лице е от 1 до 6 години "лишаване от свобода".

Мярката за неотклонение на Милко Стоянов може да бъде обжалвана на 9 юни  пред Апелативен съд Варна.