Момченцето почина на 19 май 2013 година, след като скъсан кабел от електрически стълб паднал върху металната ограда на училищната спортна площадка в гоцеделческото село Копривлен.

Кабелът е бил скъсан, поради остаряла, а на места и липсваща изолация, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Окръжната прокуратура в Благоевград е повдигнала обвинения срещу двама ел. монтьори в „ЧЕЗ Разпределение България“ - Спирия Пелтеков и Михаил Витанов, затова, че поради немарливо изпълнение на дейност, представляваща източник на повишена опасност, по непредпазливост са причинили смъртта на малкия Ангел.

На 7 март 2013 г. двамата обвиняеми са извършили периодичен обход-оглед на въздушната линия-ниско напрежение в района на Трафопост 5 в село Копривлен. Проводниците от трафопоста до училището са били с остаряла и негодна изолация, несъответстваща на изискванията. Изолацията била прегоряла от атмосферните влияния, силно напукана по цялото протежение на проводниците, а на места дори липсвала.

Въпреки това, двамата монтьори не само, че не са установили реалното състояние на проводниците, но и вписали в съставения протокол за обход, че проводници в негодна изолация няма.

Пелтеков и Витанов не са регистрирали по установения ред дефектите и неизправностите на въздушния електропровод, не са информирали незабавно прекия си ръководител за възникналата ситуация, за която има основателни причини да смятат, че представлява сериозна и непосредствена опасност за безопасността и здравето.

На 22 април, по повод аварийни повикване за нередности в същото съоръжение в село Копривлен, двамата обвиняеми отново не са регистрирали дефектите и неизправностите на въздушния електропровод и не информирали прекия си ръководител за негодната изолация на проводниците, сочещо на повишена опасност за здравето и живота.

Разследването продължава.

Дни след смъртта на 10-годишния Ангел, тогавашният председател на ДКЕВР Евгения Харитонова обяви, че енергодружеството ЧЕЗ не е виновно за случилото се. Тогава тя обясни, че "това е едно много страшно съчетание на ситуации и на неща".