Според очевидци се е чул трясък и козирката, широка метър и половина-два и дълга около 30 метра, се пречупва и пада на тротоара пред търговските обекти, съобщи БНР.

Като по чудо при инцидента няма пострадали. Нанесени са щети на един автомобил. Според очевидци, първо се чул грохот. Хората помислили, че има земетресение, но после видели, че козирката се е срутила.

Вижте снимки>>>

Служителите от търговските обекти в блока веднага напуснали помещенията.

Районът веднага бе отцепен и бяха изпратени екипи на пожарната и полицията.

Версиите за инцидента са две – според едната строителството е било некачествено и в падналата козирка няма арматура. Според втората, козирката е паднала заради множеството безразборни ремонти в сградата. Блокът преди е бил общински, но сега повечето жилища са частни, предаде bTV.

На домоуправителя на блока е възложено предписание да се премахне опасно провиснала част от козирката и да се разчисти терена. Най-вероятно живущите в блока ще трябва сами да платят за изнасянето на бетонните отломки.

На 2 януари 2008 г. след снежна виелица рухна козирката на банков офис в центъра на Варна. Руините на козирката затрупаха 22-годишната Гергана Велинова, която е била пред банкомата на сградата. Тялото й бе открито два дена по-късно при разчистване на отломките.