Протестът е насрочен за 18 часа пред сградата на Съдебната палата в Благоевград. Половин час по-рано пък министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов  ще се срещне със семействата и роднините на осъдените за смъртта на Ангел Димитров в сградата на областната дирекция на МВР в Благоевград,
съобщиха от пресцентъра на МВР.
В петък синдикалното ръководство на Областната дирекция на полицията в Благоевград разпространи декларация в подкрепа на осъдените полицаи по случая „Чората", в която се казва: "Ние, полицаите, не сме убийци, не са убийци и нашите колеги Мирослав Писов, Иво Иванов, Янко Граховски, Борислав Механджийски и Георги Калинков. Ние познаваме нашите осъдени колеги и техните семейства и не приемаме абсурдното обвинение в умишлено убийство. Ние сме хора, които ежедневно изпълняват служебните си задължения, браним правата и законните интереси на гражданите".
Чората бе убит през 2005 година в Благоевград по време на полицейската акция „Респект".
Преди дни Военно-апелативният съд потвърди ефективните присъди на бившите антимафиоти от Благоевград - Писов бе осъден на 18 години затвор, а останалите на по 16. Присъдата може да бъде обжалвана пред последната инстанция - Върховния касационен съд.