Бившият кмет на община „Младост” Петко Дюлгеров умишлено е подхвърлил парите в служебния автомобил, заради които беше арестувана Десислава Иванчева. Това заяви в интервю за bTV пиарът на община „Младост” Петър Кърджилов.

Според него прокуратурата не разполага със специални разузнавателни средства, в които Иванчева да иска подкуп, а цялата акция е постановка.

„Акцията за това набеждаване е подготвена от организирана престъпна група. Екипът на община „Младост” провежда собствено разследване, защото смятаме, че не може да се вярва на специализираната прокуратура и на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ)”, каза още Кърджилов.

По думите му, инвеститорът Александър Ваклин категорично лъже. Кърджилов обяви още, че следи от белязаните пари по ръцете на Десислава Иванчева почти няма, но ѝ светнала устата, защото полицайка се опитала да ѝ запуши устата.

Петър Кърджилов изтъкна, че няма разрешение от съдия за белязване на банкнотите, а и останалите специални разузнавателни средства са използвани неправомерно и обвиненията затова по всяка вероятност ще паднат в съда. Той отрече и че в дома на Иванчева са намирани служебни документи, които не е трябвало да са там.

На 26 април от 18 часа граждани ще протестират пред Специализираната прокуратура за задържането на Десислава Иванчева, съобщи пиарът на община "Младост".