Инцидентът е станал тази сутрин около 9.30 часа. На мястото в момента са екипи на "Гражданска защита", кметът на община Тетевен Милен Милев и областният управител Ваня Събчева.

По думите на Милев бетоновозът е бил натоварен и металният мост не е издържал тежестта. Дълбочината на дерето е 10 метра. По-късно от Областната администрация в Ловеч съобщиха, че бетоновозът, който е със софийска регистрация, е бил с тегло над допустимото. Той е бил натоварен с 8 тона бетон.

41-годишният шофьор Христо Христов е бил затиснат в кабината, но е освободен от спасителните екипи, като се е наложило да се реже част от кабината. От болницата в Тетевен казаха, че той е настанен за наблюдение в хирургичното отделение с фрактура на десния крак и с разкъсно-контузни рани.

Срутеният мост е блокирал около 300 души, които живеят наоколо и не могат да се придвижват. Единственият начин е по друг мост на няколко километра. Ако и той обаче бъде претоварен, няма да издържи, каза кметът. Той съобщи още, че  мястото на инцидента се обезопасява.
Бетоновозът ще бъде нарязан на части, тъй като няма толкова голям кран, който да го извади.

Обсъждат се варианти за възстановяване на моста, съобщиха от Областната администрация в Ловеч. "Очаквам по най-бързия начин да получа мотивирано искане от общината с експертиза и количествено-стойностна сметка, за да дам незабавно положително становище и документите да бъдат изпратени в най-кратък срок до междуведомствената комисия", коментира Ваня Събчева.

Преди 2 години 40-годишен мост над река Поройна пропадна и погълна кола с четирима души, движеща се по него между шуменските села Радко Димитриево и Ветрище. Като по чудо, шофьорът и тримата му спътници се отърваха с леки наранявания.