Бетоновоз пропадна с 60-годишен мост в Рибарица, шофьорът е ранен

Бетоновоз пропадна заедно с 60-годишен мост в курортното селище Рибарица край Тетевен, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ловеч, цитирани от БТА. Шофьорът е пострадал и е настанен в болница.

Обратно в новината

Коментари - Бетоновоз пропадна с 60-годишен мост в Рибарица, шофьорът е ранен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Общината като знаят, че минават такива тежки камиони по този мост, що не са сложили табели, или да го бяха укрепили поне!

деер

За пари ! За много малко пари. Сега кой е виновен? Общината? Държавата? Транспортната фирма? Ясно е , че ако шофьорът откаже да направи курса остава без работа..... Кой ще плати моста? Кой ще плати лечението на човека? Социалният министър или Транспортният министър ???

Добре,че няма жертви!Сега поне ще е сигурно,че никой няма да минава по моста!Само,че кога ще построят нов не се знае!Може би след 20г.!

Амбарица е доста по-на изток. Източно даже от Троян. Над Рибарица е Вежен на юг и Васильов на Изток. Иначе и там се краде гора.

Eдна техническа зебележка-правилният термин е бетоносмесител, а не бетоновоз!

какви 8 тона, става въпрос за поне 8 кубика бетон, което е поне 12 тона товар, автомобилът е 4-осен с максимална допустима техническа маса 36 тона, чак пък да няма кран, който да го вдигне това е малко прекалено, просто пари няма да се плати, 60-тонни кранове има колкото искаш.

Само да отбележа, че един кубик бетон в зависимост от някои доп. фактори е около 2,6 тона, Следователно, ако става дума за 8 куб. бетон, тежината му не е 12 тона, а над 20 тона.

Плюс бетон помпа общо 50 , 60 тона!

деер

Може и да има, но не и такива за такова място на моста...

Не, не, моля ви се! Какви ремонти на пътищата, какви лентички??? Това е популизъм... Залъжете пенсионерите с по 5 лв., дето няма да им стигнат за нищо.

Баси и дебилния шофьор. Този народ стана тъп, като градинска лейка.

Тъпите остават в България, щото не се котират навън и масата стана критична.

аз съм дебилния шофьор тъпанар смотан

Не разбирам за какво говорите. Това за Амбарица съвсем не е в моята компетенция, пояснете, моля! Заинтригувах се.

Ти кога за последен път си виждал вол?

Какво драскате партийно за неща за който е виновен единствено неграмотния шофьор ! Първо - пътя е тесен и с вираж към реката; Второ - по второкласен път се е движел с над допустимата маса; Трето - този олигофрен е могъл да убие някой невинен човек/ци; и стига с този популизъм БЪЛГАРИНО !!

Милен Ганев да вземе да оправи не само този мост към ул."Даковото", а и въжените мостове по реката. Този мост го помня от дете и не беше никак безопасен с огромните дупки на парапетите.

Той и мостът при автогарата в Тетевен е много опасен. Парапетът е с толкова широки дупки, че като нищо някое дете може през тях да падне в реката и да се пребие в камъните или да се удави, да пази Господ! Когато по него минава по-голям автобус мостът се тресе. Ама за това и ние сме си виновни, трябва на кмета да го кажем, а не тука по форумите. Все пак той обръща внимание на подобни сигнали.

Моста бил на 60 години-някой знае ли преди 60 години колко тона бяха камионите тогава и сега. В новината не пише има ли знак за товароносимостта на моста, кой е собственика, кога последно е бил обследван и ремонтиран и ако има знак за товароносимост защо шофьора е минал оттам, къде са контролните органи по движението.

Няма знак. И никога не е имало!

1. Няма как да е претоварен бетоновоза защото 8т бетон са 3 куб метра. Такива бетоновози няма вече. Друго е вече ако е бил бетоновоз с 8 куб метра бетон. 2. Виж 1. И.т.н.

Я сега прокуратурата да се самосезира и да провери БокоТиквата колко пари е изписал за рехабилитация на въпросното съоражение!

След като бетоновоза не е нужен повече, защо не докарате още 2-3 такива, бутете и тях вътре и отгоре възтановете моста - и бетон ще има и желязо, а и ще изкара още десетки години :-)

Защото ще запуши реката, не се ли сещаш.

както "строят магистрали" ,така скоро ще падне някои мост по витиня.

Приберете бетоновоза час по скоро,защото стада от мангали дебнат от всякъде....

Мангалите от Тетевенско не са от тоя модел. Едно време, когато имаше фабрики и производствени цехове нямаше безработен мангал в Тетевен. А в Рибарица мангали няма.

Кметът Милев на две магарета слама не може да раздели. Сега "кмет" в миналото "захарен бос", обявен за общодържавно издирване години наред. Какво да коментираме повече. За Рибарица пари няма, защото не сме го избрали. Да, защото сме трезво мислещи и неподкупни. А като е избран за кмет на общината, той е кмет на всички и следва да разделя средствата по приоритети, но.... уви! Простото си е просто!!!!

Наследството на ГЕРБ ще ни стряска многократно, с години напред.

Нека да изчакаме маааалко ,поне да видим кой ще е следващият управник ,който ще се оправдава с предишните,па тогава да почваме с оправданията. Моста е на 60 години /казват/. Не обичам Бойко ,но не е редно да правим като него.

Мился, че ГЕРБ строят по-добре от Т. Живков преди 60 години. А този мост е на 60 години. В Европа има мостове на по 160 години и все са си здрави. Оказва се, че комунистическите мостове, предприятия, икономика и морал - се срутват. Понеже са продукт на нисък интелект. Не можеш да очакваш от прости хора да управляват и да създадат нещо добро. Може най-много да изглежда добро и то на други прости хора. Докато не им се срути и моста на селото. Интересно е, че и това биха отдали на ГЕРБ, защото е единственият достоен противник на комунизма. А лумпенът е възпитан, че комунизмът е единственияят строй, който прикрива умственият му недостатък и го превръща в предимство. Така на чисто пазарен принцип комунистите продължават да държат на комунизма, нищо че от него обедняват повече, отколкото ако бяха живели в капитализъм. На глупака това му е глупавото :-)

интерсно как има 8 отрицателни вота, но нито един аргумент. Изглежда съм се аргументирал добре, понеже платените драскачи нямат толкова акъл, че да измислят нещо. Фактите са си факти

Има БЕДНИ и Богати и щом досега не сте го разбрали, значи сте или като тези които цитирате или на позиция с възможност за отклоняване на парични поточета???

Изказваш се без да разбираш нищо от мостови конструкции. Просто,да се изкажеш,за да можеш,да дадеш компетентно мнение е необходимо много учене. Т.к. си привърженик на ГЕРБ ти е простено. Прости,напълно неграмотни и полу-грамотни.

Първата истина е, че по времето на построяването на моста през 1953 г., председател на Министерския съвет е бил Вълко Червенков, а не Т.Живков. Втората истина е, че мостовете се проектират и строят от хора, а не от комунисти, капиталисти и т.н. Третата истина е, че всички подобни съоръжения имат пределна товароносимонт, срок на експлоатация, както и определен интервал от време, през който трябва да бъдат проверявани за наличие на дефекти, пукнатини и т.н. Това че някой през последните 23 години не си е свършил работата, няма нищо общо с т.Живков и комунистите. А "аргументите" ти са толкова смешни, че не си струва някой да им обръща внимание. За несвършената работа приятелю сме виновни всички ние, а не т.нар. комунисти. Те са виновни за много други неща, но съгласи се, не могат да бъдат виновни и за гладните в Африка

То на магистрала "Хемус" мостовете са от татово време,още са на мястото си.И ако си забелязал са високи:))Български проектанти и инженери са ги строили....само че всеки е залагал име и глава за всеки мост. А ти наистина си продукт на нисък интелект.Тези "прости" хора създадоха това което сега ползваш.Как можахте да се пръкнете такава тъпи пичлемета.

Абе льольо, когато този мост е бил строен, бате ти Бойко още не е бил роден. Карате си по шаблон наизуст едно и също, така както са ви инструктирали по партийна линия, ама за какво става въпрос няма и нужда да четете.

Това е състоянието на цялата държава, всичко се руши.

Особено разни неща от преди 60 години. Ккато и илюзията, че комунизмът е нещо добро за хората. за успокоение на простите - да. Но не и за тяхно добро, както се вужда. Всичко 60 годишно се руши и така ще е още 40 години, докато стигнем до построеното след комунистие дано няма мног построено от тях слд промените, че и то ще продължи да рухва).

,, да а ма НЕ. ,,Другарчо"-да, за рейтинга на Бойко не се притеснявай никак! Ти и твоите другарчета и сестрички с меки китки китки, привърженици на СериГей, и Доган да се притесняват за рейтинга на БСП-БЪЛГАРСКАТА СПИН ПАРТИЯ. Че както е тръгнало до изборите може да не влезете и в парламента. Тогава и вашите хапльовци от митингите, които се наместиха в челните редици на протеста, който БСП провокира и създаде изкуствено и умишлено, няма да ви помогнат. Ейййй БОКЛУЦИ ЧЕРВЕНИ, НАРОДА БЪЛГАРСКИ НЕ Е ТОЛКОВА ПРОСТ. ВЕЧЕ СЕ УСЕТИ И Е ПО УМЕН. ДОРИ И ТОЙ РАЗБРА ИСТИНАТА ЗА ВСИЧКИТЕ НЕЩАСТИЯ СПОХОДИЛИ НАШАТА КРАСИВА И ПЛОДОРОДНА РОДИНА БЪЛГАРИЯ. ИТОЙ РАЗБРА КОИ СА ВИНОВНИ ЗА БЕДНОСТА НА НАРОДА И БОГАТСТВАТА НА ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ. РАЗБРА, КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ЕНЕРГИЙНАТА КРИЗА И ЗА ОВЕЛИЧЕНИЕТО НА ТОКА. И ТОВА НЕ СЕ РВП-тата, А СТАНИШЕВ, ОВЧАРОВ НАЙ ВЕЧЕ И НЯКОИ ДРУГИ ТЕХНИ СПОДВИЖНИЦИ ОТ ПАРТИЯТА ИМ. Трудно ще ги заблудят вече, такива платени клакьори и писачи като тебе. Въобще не се напъвай да ги обеждаваш повече, а се покрий в някоя дупка, като останалите мишоци. И чакай ти и останалите, като тебе не само Божието но и Народното наказание. Тогава това което се случи на Бойко, благодарение на инсинулациите и машинациите на комунистите ще ви се види малка отпуска по семейни причини. Вече няма да видите власт никога повече.А и не трябва. Противонародно и анти човешко ще е.

Добър да е деня. Вземи право писен речник, излагаш се и твоята партия също. Отиди плати на работниците на АМ Марица. После бегом в 8ми клас Калинке. и не ми пиши че съм комунист, защото несъм. Пиши по-бавно, че немога да чета бързо.

"право писен" ??? :D

"право писен" "несъм" "немога" да изброявам ли още? :D

С този правопис не е препоръчително да пишеш повече от едно изречение. Както, обаче, подхожда на всеки уважаващ себе си партиен пропагандатор, ти също си порядъчно неграмотен. Което не би трябвало да те притеснява, даже може да те пишат в някоя кандидат-депутатска листа. За това грамотност не се иска.

Не знам кой за какво е виновен, но знам, че след 1989 г. КАЛИНКИТЕ СЕ ОВЕЛИЧИХА с бясни темпове и ти си от тях.

Съмнявам се че народа вече не е толкова прост. Може пак да изберат БББ

Отиди и обясни на строител и шафяорин какво е това товароносимост на пътя, че и на мостовете и че това не е безкрайно число. 20-30 тона бетоновоз със все бетона и мост съвременник на Кольо Фичето...

Знам го този мост /бивш вече/,преди 5-6 години минахме с едно рейсче-още тогава си личеше ,че е опасен.Пък и този с бетоновоза-има ли акъл да се пробва?!Много сме неразумни,никой не спазва никакви правила.Чудя се на пешеходците-пресичат и не се оглеждат.Мислят ли,че ако не дай Боже ги бутне някой,какви болки,мъки и средства ще им струва?Тъпа работа!

Лошо! Колко съм треперил на времето в Роман- на моста знак 20т. ,а прицепа празен 14. И още 19 т. товар.... Страх ме хваща и до сега.

Не коментирай строеното от Кольо Фичето.Мостът до Бяла още стои.....може да наредиш колко си искаш бетоновози на него,няма и да мръдне.

Много важно че бетоновоза е бил претоварен...

Дори и де не е претоварен,някога не е имало толкова големи а-ли и съоръженията са правени да издържат до към25 тона,както и габаритите на вратите в старите складове-за ГАЗ-ки и ЗИЛ-ове. А я сега вкарай голям автомобил-ядец.

А този другия мост е още по-стар и не се знае дали ще издържи целия трафик.

Тоя, на Брязово ли?! Той не е железен...та, надявам се... А римският мост на Костина се сринА след 1500 години баси!!!((((

Така ще е навсякъде щом не отделяме необходимите средства за поддръжка на изграденото от нас.Затова ще имаме безработица и ще даваме помощи на безработните

Какво им говориш - те асфалт не ядат. Докато Ганьо мисли само как да се наяде и да се напие трудно ще се промени нещо.

Строителството на магистралите за които става дума в приказката ,че асфалта не се яде ,облагодетелствува сега твърде малка група хора-някои фирми и чорбаджийте им,някои банки,производителите на камиони и др. строителна техника (не са в България) и айде,работещите във фирмите (за които разбрахме колко и с какъв зор го получават.А хората гладуват и се палят сега!А, да не се разпростирам по-натам.

Че нормативните документи са по-строги е така, но дали се спазват? Като ти "ревне" инвеститорът, че бърза и/или това което го пише в дебелите книги, е много скъпо, и ... всичко отива на майната си.

Ама и държавата спи. Има един много опасен мост при Плевен, на който чак армировката му стърчи навън. Подавал съм сигнали за него преди години и нищо. Та няма да се очудя някой ден и там да стане инцидент.

Ами ето това е рейтинга на бойко, т.е. кръгла нула! Те не помислиха за хората въобще, а само как да са на власт и как да крадат!Наистина много жалко и продължавайте да манипулирате хората, но никой не ви вярва повече!

Този лош Бойко!

Да Бате, вЕрно Бойко е виновен. Помня времето когато лично го откриваше моста (мисля, че беше 1920г.). Все Бойко е виновен. Затова ще гласуваме за другаря Станишев и всичките ни проблеми ще са решени. Прост народ, слаба държава...

Еми, нали се хвали, че цялата инфраструктура сам с двете си ръце я е направил. Колко стотици милиони потънаха в тези проекти. Сега излиза, че нищо не е било поддържано. Велик е само пред журналистите.

Нищо не си разбрал от написаното! Не се учудвам, те в герб са все такива малоумни! А пък кой за кой ще гласува си е негова работа!

Трябва на всеки мост да се окачи табела, на която да пише кой мост колко товар може да издържи. Понякога човек улисан в задачите си не се усеща да съобрази някои работи сам, пък и не винаги може да се прецени. Добре, че шофьорът се е разминал с ... хайде да не приказвам.

Чудя се, колко ли вили наоколо са строени с материал от същия този мост? Не режете бетоновоза преди да го премерите!!! Колко ли е бил претоварен, че да даде фира сега?

Точно затова красавице, няма да може да бъде изваден, а ще бъде нарязан.

а бе тоя баи тошо как ги е строил тия мостове едно време? да не могат да изкарат 30 години без поддръжка.

Предполагам го казваш това на шега. Каквото и да се направи трябва да се поддържа.

Бъзика се човека, ама въпросът с поддръжката при мостовете е особено важен! В момента цялото строителство е с много по-строги норми за проектиране и изпълнение, но няма ли поддръжка - жална ни майка...

Онова, което аз построих, вие няма да можете да боядисате!

Първо стига с култ към дадена личност - а ла Христос , а ла Мохамед, а ла Моисей а ла Фидел Кастро. Второ комунягите 1944 заварват, особено пък на фона на останалите страни, една страна със свръх богатство - селата ПЪЛНИ с храни, продоволствия и удобства - за времето си , които са били достъпни. Западняшкият, гръцкият и турският тарикатлък всичко да е стока и в сферата на търговията в България не е било толкова вкоренено сред съвсем запазените морални устои на българите. По градовете е имало разврат, но като цяло дори и евреите не са били толкова засегнати от това. По селата е имало също доста мекерета , но като цяло енергията на българския дух не е позволявала много, много на хитреци и дерибеи да виреят. В комплект със запазеното и ползвано материално богатство от природата по селата духът на българите е бил трудно податлив на подтискане. И какво правят комунягите - Всииичко извзето от селяните и обезлюдени села. Циганите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО настанени по селата и без право да се движат , а на истинските свобдони по дух българи по селата - извземване и фактическо пропъждане от селото и заселване в градове , в които се произвеждат или кониюнктурни неща - индустрии обречени да замрат след десетилетия или услуги и канцеларски преливания от пусто в празно. ПЛЮС армия от ченгеджийско мислещи хора. Насилствена еманципация в стил Баба Станка е баба с танка и така.