В 00,10 ч. 20-годишният шофьор на лек автомобил "Мерцедес" не успява да спре навреме и колата пада от над 3 метра в реката, казаха от полицията в Шумен, цитирани от БГНЕС.
Мъжът и тримата му спътници са откарани в шуменската болница за преглед, но не са пострадали сериозно. Водачът е тестван за алкохол, но пробата е отрицателна.

"Още днес ще пуснем аварийно задание до Агенция "Пътна инфраструктура". Предполага, че утре ще го одобрят и веднага ще започнем възстановяване на съоръжението", каза директорът на Областното пътно управление в Шумен Димитър Ковачев.
Той обясни, че мостът е строен преди около 40 години и е изпълнен изключително некачествено – в него не е сложена армировка. Допълнително влияние е оказала и водата от реката, която е отнесла основата.
"Ще възстановим съоръжението и пътя както трябва, по съвременните правила и технологии", категоричен е Ковачев.

Пътният участък ще остане затворен поне няколко дни. Обходният маршрут, който може да бъде ползван за селата Вехтово и Друмево е съответно през село Овчарово и с. Костена река. Създадена е и организация за извозването на учениците до училищата в селата Дибич и Друмево, съобщи Дарик радио.