Хората почитат паметта на без време отишлият си 14-годишен Филип - син на държавния глава Росен Плевнелиев, предаде БГНЕС.

Граждани пристигат с цветя и днес, за да изразят своите съболезнования към мъката на семейството. На картичка във формата на сърце е написано: Почивай в мир, мило дете!

Вижте снимки >>>

Две семейства с деца се насочиха към импровизирания паметен кът. "Дойдохме да изкажем нашите съболезнование по този скромен начин. Едно цвете, нищо повече - чисто човешка трагедия… Съжаляваме за случилото се, дано президентът намери сили да продължи", заяви един от мъжете.

Припомняме, че вчера от прессекретариата на президентството разпространиха съобщението, че първородният син на Росен Плевнелиев е починал.

Изявлението гласи: "Днес, 8 август, ни напусна първородният ни син Филип. Той беше добро и слънчево дете - даряваше радост на нас и на всички, които го познаваха. В този изключително труден за семейството момент, съпругата ми, двамата ни синове и аз молим да бъдем оставени на спокойствие в скръбта ни."

Филип Плевнелиев беше ученик в Първа частна математическа гимназия. Според лекари в Трета градска болница, където детето е било прието по спешност, то е починало от изключително рядко заболяване на аортата, без никакви предварителни признаци и симптоми по време на растежа.