Сигналът за инцидента с жената е подаден днес в 12.27 часа. Изпратеният на място автопатрулен екип е установил, че 63-годишна шофьорка на лек автомобил "Рено Клио", който се е движел в посока село Константиново, е предприела маневра завой наляво. Движещ се след нея микробус, управляван от 27-годишен водач, се блъска от страната на шофьора в леката кола.

В резултат на удара жената е загинала на място, водачът на микробуса е откаран в болница, като все още няма данни за състоянието му, уточняват от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

Загинал моторист

Млад моторист загина при катастрофа на бул. "Цариградско шосе", в района на квартал "Горубляне", съобщиха "Булфото" и БГНЕС. Инцидентът е станал малко преди 14 часа. По непотвърдена информация загиналият е на видима възраст около 20 години.

Водач на ван "Шевролет Орландо" правел опит за извършване на маневра обратен завой, когато странично е ударен от мотоциклетист. Вследствие на тежкия сблъсък мотористът загива на място. С него е пътувало момиче, което е без опасност за живота, но е откарано в болнично заведение за пълен медицински преглед.

Инцидентът е станал на ремонтиращ се участък. Мотористът е карал в насрещното, а водачът на вана е направил забранен обратен завой.

Блъснато дете от неправоспособен с "БМВ"

Дете на 4 години е блъснато при пътна злополука в балчишкото село Ляхово, съобщават от Областната дирекция на МВР. Животът на момчето, което е с черепно-мозъчна травма, е в опасност.

Лек автомобил "БМВ" е блъснал внезапно пресичащото пътното платно дете. Р. Д. е транспортиран в болница "Света Ана" във Варна.

При проверка е установено, че шофьорът на колата - Т. М. на 21 години от Добрич, е неправоспособен, посочват от полицията. Водачът е дал отрицателен резултат при проверката за употреба на алкохол.

Бъчварова: Статистика и анализ

По нареждане на вътрешния министър Румяна Бъчварова отдел "Пътна полиция" всекидневно ще следи статистиката, като анализира данните за пътните нарушения, произшествия и административно-наказателната дейност по линия на пътния контрол, информира МВР.

Информация за броя на установените пътни нарушения и издадените фишове и актове ще се обявява всяка седмица на Интернет сайта и във Фейсбук страницата на Националната полиция.

Справката ще включва и броя на тежки пътнотранспортни нарушения, жертви и ранени на пътя за съответната седмица.

Тази статистика ще позволи на министъра и ръководството на МВР да следят отблизо тенденциите на пътя и редовно да анализират дали има необходимост от допълнителни промени в подхода по отношение на проверките и нарушителите на пътя.