Много тежка работа ме чака. Тепърва ще имам притеснения. Ние сме приятели с господин Костов. Аз обаче, за разлика от него, съм от 1977 година в това радио. Само и.д. генерален директор не съм бил! Това каза за предаването "Нещо повече" по "Хоризонт" новият временно изпълняващ длъжността "генерален директор" на БНР Антон Митов.

Интервюто с него програмата направи часове след решението на Съвета за електронни медии да прекрати предсрочно мандата на генералния директор на БНР Светослав Костов. Решението бе взето единодушно с пет гласа "за". Медийният регулатор единодушно реши временно изпълняващ длъжността генерален директор на Националното радио да е Антон Митов, директор "Архивен фонд" в БНР. 

Какво е първото, което ще направи в петък, когато встъпи в длъжност

"Трябва да си поговоря с екипа, с който ще управлявам - екипът на господин Костов. Чака ни приемане на бюджета, отчет - неща, важни за развитието на Радиото. Ще търся вариант за диалог... Приех навремето да стана директор на Архивния фонд, защото дигитализацията на музиката, което притежава и която произвежда Радиото, е нещо основно. Аз съм с невероятна симпатия към музикалните състави в Националното радио, защото това е едно национално богатство", коментира Митов.

Какъв стил на управление ще приложи

Митов заяви, че ще работи "при отворени врата", така че хората да имат достъп до него и ще заложи на "диалог, разговори, аргументи и ще моля за помощ":

"Разбира се, нямам друг избор. Още повече, че три месеца е много кратък срок, а за тези три месеца има много неща, които трябва да се свършат".

"Аз съм работил с по-голямата част от това радио, имал съм общуване. Винаги диалогът при мен е по-внимателен, да се държа с хората не като старшина, а като приятел".

Антон Митов ще бъде на поста три месеца, докато бъде проведен конкурс за нов генерален директор на обществената медия.

Изборът на нов директор на програма "Хоризонт"

"Не съм сигурен, че трябва да се провежда този конкурс точно в рамките на тези три месеца".

Новият и.д. генерален директор е бил "много приятно изненадан" от единодушния избор на СЕМ и заяви, че ще работи, за да оправдае доверието им.

Антон Митов е завършил "Журналистика" и работи в БНР от 1977-а година, преподавал е в НБУ. От 2013 година е директор на дирекция "Мултимедийни програми", а от 2016-а - на дирекция "Архивен фонд".