Най-тежкото наказание очаква четиримата полицаи, които бяха уличени, че са участвали в неразрешено парти в заведение в местността Попина лъка край Сандански, на което са присъствали 18 души по повод раждането на бебе.

След като случаят стана известен от видеозапис в интернет и директорът на ОДМВР-Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов разпореди незабавна проверка за нарушаване на противоепидемичните мерки и заповедта на здравния министър, днес от пресцентъра на МВР съобщиха:

"При нея са събрани данни за извършено тежко нарушение на служебната дисциплина от четирима държавни служители на Областна дирекция на МВР-Благоевград, за което е предвидено налагането на най-тежкото дисциплинарно наказание - уволнение".

Според Закона за МВР и подзаконовата нормативна база, със заповеди на ръководителя е разпоредено провеждането на дисциплинарни производства.

"В техния ход ще бъдат събрани всички необходими доказателства за установяването и ще бъдат извършени всички процедурни действия по доказване на дисциплинарното нарушение, за което е предвидено налагането на дисциплинарно наказание уволнение", се уточнява в съобщението.

От РЗИ-Благоевград са изготвени покани към участвалите в събитието за съставяне на актове по Закона за здравето във връзка с нарушаване на противоепидемичните мерки.

Вътрешният министър Христо Терзийски вече коментира:

"С тези действия e подронен авторитетът на министерството и това става в момент, в който всички призоваваме да се спазват мерките и заповедите на здравните органи. Ние сме един от органите, който трябва да осъществява контрол по изпълненията на тези заповеди. Да ги нарушаваме не е най-добрият пример за нашето общество".