Приключи проверката след сигнала за среднощен купон с участието на униформени в заведение край Сандански. На място беше установено е, че заведението не работи. Собственикът ще бъде глобен, след като се установи самоличността му, съобщи bTV.

Вратата на заведението е заключена, но много клиенти идват, за да си купят кафе или чай, което навежда на мисълта, че търговският обект работи.

"По време на проверката е имало надпис, че доставят храна по домовете и обслужват на гише. Въпросното събиране, по думите на полицията, е станало предишната вечер, до 2:30 ч., снимали са банкета. Констатирано е четири души са били служители на полицията в Сандански, другите са били частни лица", обясни д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ-Благоевград.

По думите му категорично има нарушение в случая, защото според заповедта на здравния министър заведенията не трябва да допускат клиенти в салоните си. Той обясни, че в момента тече разследване, което трябва да докаже кога е проведено празненството.

Д-р Калоянов уточни, че броят на участниците в купона е без значение, защото празненството е проведено в обект, който не трябва да работи.

"Ще направим всичко възможно отговорните да бъдат наказани. Собственикът на заведението ще бъде наказан като юридическо лице, а на другите лица, персонално, също ще бъдат съставени актове", допълни директорът на РЗИ-Благоевград.

Той заяви, че очаква до седмица да стане ясно кои са участниците в празненството, както и кой е собственикът на заведението.