Общо четирима полицаи ще бъдат глобени за нарушение на противоепидемичните мерки заради участието им в среднощното парти в заведение край Сандански по повод раждането на бебе, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Благоевград пред bTV.

Заедно с полицаите ще бъдат санкционирани и всички останали гости на тържеството - в това число и формалният домакин, който е горски служител.

"На младия татко първо бих му пожелал да му е жива и здрава рожбата. Предвид ситуацията, ще му бъде потърсена отговорност за нарушаване на противоепидемичните мерки и етичния кодекс, защото, въпреки поводът за празненството, не трябва да забравяме каква е ситуацията. Той е помощник-лесничей", уточни директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов=

Партито с участие на полицаи става публично, след като в разгара на купона един от служителите на реда решава да излъчва на живо във "Фейсбук". Поздравите за младия татко валят, а на сутринта става ясно, че ще има и глобени.

"Дали са петима, двама, трима или четирима - това е нарушение на заповедта на министъра на здравеопазването и ще направим всичко възможно те да бъдат наказани. Собственикът на обекта ще се санкционира като юридическо лице, а на другите участници, персонално, ще бъдат съставени също актове", обясни д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ- Благоевград.

Глобата за собственика ще е между 500 и 2000 лв., а участниците в купона ще бъдат глобени между 300 и 1000 лв.

Здравните инспектори и полицаите, изпратени на проверка, завариха заключен обект. Текат разпити, за да се идентифицират всички участници в купона.