Ваксинираме ударно. В четвъртък идват и на "Пфайзер" ваксини. От сутринта съм провел десет разговора, включително да изпратим самолет да докара ваксините за два часа, вместо с ТИР - два дни. Ваксините са единственото решение да живеем. Сега имаме много заразени - над 1900 души - вълната ще се вдигне, заради това единственото решение е ваксината.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в завод "Неохим" в Димитровград. С него е и вицепремиерът Томислав Дончев.

По думите на министър-председателя, хората масово искат да се ваксинират.

"Ние се ваксинирахме по естествен път", каза Томислав Дончев, който визира факта, че и той, и премиерът преди време изкараха коронавируса.

"И двамата с Дончев го изкарахме - не е хубаво. 20 дни болни, след това карантина. Това е огромно време. Не е човекът да отиде да си почине, да се върне ободрен, това е като затвор 25-30 дни", каза още Борисов.

"Ние управляваме по най-добрия начин пандемията. Това е безспорно. И в момента се справяме най-добре от всички. След някой друг ден ще отворим ресторантите, учениците ходят на училище. В Холандия ще отворят фризьорските салони. Представете си досега са били без фризьорски салони, молове, фитнеси. Това не значи, че трябва масово да се юрнем по ресторантите Ние никой не задължаваме да ходи по молове и заведения", коментира Борисов.

По думите му това е право на личен избор.

"Разчитам на дисциплинирания и мислещия народ. Заслужава да води нормален живот. Не означава, че от 1 март всички трябва да се натикате в ресторанта. Трябва пак да бъде с цялото разбиране на хората, че пандемията не е свършила. Имаме цял март да ваксинираме. Това е огромен щит срещу вируса", допълни той.