Общо 96 полицаи днес положиха клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР на тържествена церемония в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР, съобщиха от областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Снимка: АР/БТА

Снимка: АР/БТА

С клетвената церемония завършва първоначалната подготовка на новоназначените полицаи, която трае шест месеца. След приключването и те придобиват статут на пълноправни служители и ще се влеят в редиците на колегите си от СДВР, Областните дирекции на МВР в Хасково, Ямбол и Пловдив.

Снимка: АР/БТА

Няма нищо по-важно и по-възвишено от това да защитавате интересите на България и на нейните граждани, каза в обръщението си към стажантите заместник-министър Стефан Балабанов.

Снимка: АР/БТА

Той им пожела да бъдат безкомпромисни към нарушителите на обществения ред и извършителите на престъпления, да подкрепят и насърчават тези, които съграждат и работят в името на страната ни.

Вижте всички снимки >>

В Центъра за подготовка в Пазарджик стажантите са преминали през правна, физическа, стрелкова, тактическа и психологическа подготовка, съчетани с практически стажове в структурните звена, където са назначени. Завършилите обучението с отличен успех са наградени от Ректора на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев и директора на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков.