Това съобщиха от ОД на МВР. Без ток вчера са били селата Дибич, Радко Димитриево и Ветрище, цитиран от БТА.

Сигнал за възникналата авария е получен малко след 15 ч. в електроразпределителното дружество Е.ОН. Аварийна група тръгнала по трасето, за да установи къде е аварията. Локализирана е в землище, намиращо се между селата Дибич и Радко Димитриево. Около 20 ч. електрозахранването е било възстановено. Заради лошите атмосферни условия техниците не са успели да разберат каква е причината за възникване на аварията.

Днес сутринта аварийната група отишла на място, за да провери какво е довело до аварията. При проверката е установено, че между два стълба за високо напрежение, в землището между селата Дибич и Радко Димитриево, са скъсани електрическите проводници. На най-високо разположения от трите техниците забелязали част от опашка на самолет, която била "врязана" в проводника и висяла от него.

Предполага се, че селскостопанският самолет е пръскал с препарати за растителна защита, минал е ниско под жиците, а опашката му се е счупила в най-ниската. Сигнал в дежурната оперативна част на ОД на МВР е подаден около 10 ч. На място е изпратен екип, който извършил оглед. Причините довели до инцидента се изясняват. Образувано е досъдебно производство.