Част от сградата на българското посолство в черногорската столица Подгорица е пострадала от експлозия, която е станала в 4 ч. тази нощ. Щетите са документирани при оглед на място от органите на реда в присъствие на български дипломати. 

При инцидента няма пострадали, включително български граждани, съобщиха от българското Министерство на външните работи. 

Вижте снимки

Експлозията е станала рано тази сутрин около 4:30 ч. в ресторант на първия етаж на офисната сграда, в която се помещават посолството ни и други институции. Счупени са стъклата на прозорци на лицевата част на сградата, включително и прозорците на три кабинетa на българското посолство.

Снимка: Pobjeda/D. Malidžan

По информация на местната телевизия бомба е хвърлена срещу нощен клуб на булевард "Иван Чърновица" в центъра на града. Мощната експлозия е предизвикала масова паника в много граждани в тази част на Подгорица. До края на деня ще има повече информация за причините за инцидента.

След взрива движението по булеварда е блокирано. Засега полицията търси неизвестен извършител. На мястото има разследващи органи. От черногорската полицията са съобщили, цитирани от сръбската обществена телевизия РТС, че нашата легация сама ще си възстанови щетите, без допълнително разследване. 

Снимка: Pobjeda/D. Malidžan