Трима души са задържани при акция на отряд "Кобра" и ГДБОП в столичния квартал "Горубляне" по разследване за разпространение на неистински парични знаци в големи количества, съобщиха от прокуратурата.

Вижте снимки

Вчера в отдел "Икономически престъпления" на столичната полиция е постъпил сигнал за лице, разпространяващо неистински парични знаци. Незабавно е бил сформиран екип, съвместно със служители от сектор "Кобра" и ГД "Борба с организирана престъпност".

Около 1 ч. през нощта, в автосервиз в кв. "Горубляне" в столицата, са били задържани двама души в момент на сделка. В лек автомобил "Мерцедес", са били намерени 40 350 евро, 28 600 долара и 20 паунда. Установено е, че парите са фалшиви.

На място са били задържани Н.Й. (на 18 години), ползвал колата, в която са били открити банкнотите, и М.Н. (на 32 години) - купувач. Бил е установен още един мъж - двадесет и три годишният Х.Х., български гражданин с ливански произход, собственик на автомобила.

По случая е било образувано досъдебно производство, което се води от Софийска градска прокуратура. Тримата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР.

От направена справка, към настоящия момент е известно, че младежът, ползвал мерцедеса и купувачът на фалшивите пари са криминално проявени. Единият - за хулиганство и причиняване на телесна повреда, а другият - за измами, обсебвания и грабежи.

Работата продължава с активни действия по разследването на извършеното престъпление.