Заради огледа на мястото на убийството на бизнесмена Алексей Петров - близо до пътека в гориста местност в столичния квартал "Драгалевци", там се образува километрична колона от автомобили.

В района около местопрестъплението бяха създадени контролни пунктове, като служителите на МВР проверяваха всеки автомобил, който преминаваше оттам, предаде БНТ. Придвижването на връщащите се от планината ставаше бавно, предаде Нова телевизия. Хората недоволстваха, че не могат да се приберат при семействата си.

Малко след 19.30 ч. огледът на мястото на покушението приключи. 

По-рано директорът на столичната полиция Любомир Николов обяви, че целият ресурс на СДВР е мобилизиран в извършване на заградителни действия и установяване на евентуалния извършител.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров пък съобщи, че е сформиран оперативен щаб, който работи по разпределението на задачите за разследване на тежкото криминално престъпление.

Досега е известно, че 61-годишният Алексей Петров е застрелян в главата, докато се разхождал по обичаен маршрут в "Драгалевци". Бил с трима души охрана, без бронежилетка.

Заедно с него е била 48-годишна жена, която е в тежко състояние в "Пирогов". Тя е в медикаментозна кома в противошокова зала и ѝ се извършват операции. Ранена е в ръката, като куршумът е попаднал в гръдния ѝ кош. Преди да изпадне в безсъзнание е казала, че е видяла извършителя. "Мъж с ловни дрехи ни застреля", били думите ѝ по информация на bTV.

Снимка: Булфото

Разследването на убийството все още е на твърде ранен етап, за да бъдат изграждани версии и да се коментира евентуални заподозрени, каза директорът на столичната полиция пред журналисти на място. Освен него и главния секретар на МВР, на място отидоха и градският прокурор на София Илияна Кирилова и двама от заместниците ѝ - Христо Кръстев и Ивайло Илиев.

Снимка: Булфото