Софийска районна прокуратура задържа лице за извършена кражба на стоки на стойност над 68 000 лева от търговски обект в столичен мол. По случая е образувано и се води досъдебно производство, съобщиха от прокуратурата.

"На 6 ноември т.г., за времето от 21.27 часа до 22.30 часа, от магазин в столичен мол, чрез използване на неустановено до момента техническо средство и с помощта на лек автомобил са отнети чужди движими вещи - козметика и парфюми, на стойност 68 005 лв., от владението на Г., без нейно съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като кражбата е в големи размери", съобщават от Прокуратурата.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното престъпление е 43-годишният С. Михайлов, който е действал в съучастие с още едно лице. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършеното престъпление.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "Задържане под стража".