55-годишна жена бе убита с дървен кол от съпруга си след скандал в тополовградското село Хлябово, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Това е второто жестоко убийство в областта за 24 часа, след като около обяд на 2 юни 38-годишен мъж уби баща си в Симеоновград, след което се хвърли пред влака и загина.

Сигнал за престъплението в Хлябово е подаден вчера рано сутринта - около 6:55 часа. В полицията в Тополовград е получен сигнал от 34-годишен мъж от село Българска поляна, който съобщил, че баща му е убил майка му в имот, намиращ се в землището на село Хлябово в посока село Орлов дол.

Пристигайки на място, екипите на полицията и Спешна медицинска помощ установяват на входа на двора на посочения имот 57-годишен мъж, лежащ на земята със затруднено дишане. В близост е открита мъртва 55-годишна жена с видима рана на главата.

В резултат на проведен първоначален разговор с 57-годишния мъж е установено, че след възникнал скандал между двамата е ударил съпругата си с дървен кол по главата и тя е издъхнала на място. След това се обадил на сина си, уведомил го за случилото се, след което направил опит за самоубийство чрез обесване.

Лицето е задържано за срок до 72-часа с постановление на Oкръжна прокуратура Ямбол. По случая е образувано досъдебно производство.

Работата по случая продължава.