38-годишен мъж от Симеоновград е отнел живота на баща си, а след това се е самоубил, скачайки пред преминаващ влак. Трагедията се е разиграла вчера в Симеоновград, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Инцидентът е станал вчера в града край Марица.

Около 11:15 ч. в полицията в Харманли е получен сигнал от 45-годишен машинист на товарен влак, за това, че е блъснал човек. При движението си по ж.п. линията от Симеоновград за Харманли при 258 км машинистът забелязал мъж да стои близо до линията. При приближаване на влака, той скочил пред машината и след удара загинал на място.

Машинистът на товарната композиция е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като пробите му са отрицателни.

Била установена и самоличността на загиналия - 38-годишен мъж с адресна регистрация в средецкото село Дебелт.

Няколко часа по-късно - около 20 часа, в участъка в Симеоновград е получен сигнал от 66-годишен мъж от града, че е намерил починал в къщата си 60-годишния си брат с порезна рана на врата. На местопроизшествието са извършени огледи в присъствието на съдебен лекар.

След проведени оперативни действия и преглед на записи от камери за видеонаблюдение в дома на убития, е установено, че мъжът, загинал на ж.п. линията, е убил 60-годишния си баща.

По двата случая са образувани досъдебни производства, а работата по тях продължава, допълват от полицията.

Според съграждани на семейството, младият мъж често е употребявал наркотици и дори бил лекуван в клиника. Бащата пък работел като тираджия. Какво точно е отключило агресията в сина предстои да се изясни.