Мъжът, заподозрян за отвличането и бруталното изнасилване на две момичета в казанлъшкото село Енина, който бе обявен за издирване, се предаде в полицията.

Радостин Пулев днес пристигна в полицейското управление на Казанлък заедно с адвоката си, който заяви, че клиентът му е невинен. На влизане в полицията Радостин отрече да е изнасилил момичетата.

"За изнасилване не ми е споделял нищо. Дали е виновен или не ще решат съответните органи. За мен този човек, на база това, което ми сподели, е много трудно да се приеме, че е виновен. Разследването е в начална фаза", коментира адвокат Станимир Ченалов пред kazanlak.com.

Той уточни още, че Пулев не се укривал от полицията. Искал да се предаде още вчера. Заради личен ангажимент на адвоката му обаче 35-годишният енинец се е предал днес. Полицаите са били известени и са проявили доверие, разказа още Ченалов.

"За мен това момче в момента не е извършило нищо. Това е въз основа на неговия разказ", уточни още адвокатът на обвинения в двойно изнасилване.

Защитникът на 35-годишния фитнес маниак обаче потвърди, че в края на януари съдът ще гледа друго дело, в което е обвинен за блудство, отново спрямо непълнолетна през юни 2020 г. То е насрочено за 26 януари в Районен съд - Казанлък.

Снимка: Фейсбук на Радостин Пулев

Радостин Пулев се издирваше от полицията, след като срещу него бе подаден сигнал за особено жестоко изнасилване на две момичета, едното от които непълнолетно.

Жертвите на младия мъж отишли на рожден ден. Един от гостите ги дрогирал, след което ги завел в къща в селото. Упоил ги и многократно ги изнасилвал в продължение на 2 дни. Преди да ги пусне ги заплашвал с нож и убийство, ако разкажат на някого и го издадат.

Часове по-късно Районна прокуратура - Стара Загора - Териториално отделение - Казанлък привлече като обвиняем Радостин Пулев, на 35 г., за това, че в периода от 8.00 ч. на 9.01.2021 г. до 12.00 ч. на 10.01.2021 г., в с. Енина, в условията на продължавано престъпление, на три пъти се е съвкупил с лице от женски пол, което не е навършило осемнадесет години, като я принудил към това, чрез употреба на сила и заплашване и чрез привеждане на пострадалата в безпомощно състояние - престъпление по чл. 152 ал.2 т.1, вр. ал.1 т.2 и т.3 вр. чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс, както и за това, че в периода от 8.00 ч. на 9.01.2021 г. до 12.00 ч. на 10.01.2021 г., в с.Енина, е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, чрез употреба на сила и заплашване и чрез привеждане на пострадалата в безпомощно състояние - престъпление по чл. 150 ал.1 от НК.

В хода на разследването са били извършени разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, разпознаване на лице, назначена е съдебномедицинска експертиза, събрани са писмени доказателства. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане в Районен съд - Казанлък за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.