43-годишният Стоян Зайков, който уби жена си и братовчед си в Костенец, а след това се самоуби, все още не е погребан. Тялото на двойния убиец е в Съдебна медицина в София. Това каза бащата на Зайков - Георги Зайков, който е подал две молби до Окръжната прокуратура в София да прибере трупа на сина си. На последната му отговорили, че това може да стане след месец, съобщи TrafficNews.

Стоян Зайков се застреля със самоделна пушка на 29 май, след като три седмици бе издирван от спецчасти на МВР и бе открит в района на Долна Баня. 43-годишният мъж бе издирван за убийствата на бившата му жена Милена Шишкова и братовчед му Валентин Петров.  

Тялото на 38-годишната Милена бе открито на 10 май около 8.30 ч. на метри от дома й в Костенец. Милена е била застреляна в главата с малокалибрен пистолет. По-късно стана ясно, че тя първо е била пребита, а ръцете й са били вързани. Трупът й е намерен, след като сестра й, майка й и 15-годишният й син пристигнали в къщата й и видели кървави следи. Те сигнализирали в полицията и пристигналите криминалисти са намерили тялото на отсрещната поляна.

Няколко дни по-късно - на 14 май вечерта, беше намерен застрелян в дома си 42-годишният Валентин Петров - съсед и трети братовчед на издирвания Стоян. Мъжът бе с огнестрелна рана в брадата.

"Аз отслабнах с 10 кг, майка му ще умре от притеснения. Разбира се , че искаме да се сбогуваме с детето ни. Добър или лош, той е наш син", заяви Георги Зайков. Той и съпругата му Павлина не вярват, че Стоян сам е сложил край на живота си.

От Окръжната прокуратура в София обясниха, че бавят тялото заради назначени допълнителни експертизи за установяване на смъртта. Тези процедури били задължителни, независимо какво са констатирали разследващите. Забавянето било и заради летния период, в който вещите лица излизат в отпуск или са ангажирани с други спешни случаи. От прокуратурата обясниха, че тялото се съхранява в камера и когато експертите приключат работа, то ще бъде върнато на опечалените родители.

Синът на Зайков също често питал баба си и дядо си, кога ще се прости с баща си. 14-годишният Стивън остана кръгъл сирак, след като баща му застреля майка му, а после сложи край на живота си. В момента тийнейджърът живее при сестрата на майка му, която получи правата на настойник.