Подготвяхме Стивън да му кажем за смъртта на баща му, бяхме внимателни. Той обаче разбра от един психолог, който седна срещу него и му каза: "Всичко свърши, баща ти е мъртъв". Това разказа пред bTV Надя Шишкова, сестра на убитата Милена от Стоян Зайков в Костенец.

Ще дадем всичко от себе си да се погрижим за Стивън и всичко да е наред, каза още Надя Шишкова. Тя живее със семейството си във Вашингтон.

Сестрата на Милена - Надя, е последният човек, който разговаря с нея.

"Тя изрази опасенията си, страхуваше се. Каза ми, че я преследвал, влизал в къщата, когато я няма. Беше много огорчена и обидена от това, че той я пренебрегваше. След това нещата се влошиха и тя го напусна за пореден път. Той обаче не я оставяше да си тръгне и я заплашваше, че ще се самоуби, защото не може да живее без нея", разказа Надя Шишкова.

Милена не подавала сигнали в полицията, защото се страхувала от Стоян Зайков. Надя го описа като човек на крайностите - избухлив и много груб.

"Стоян беше обсебен от нея и не искаше да я загуби. В същото време не знаеше как да се държи. Така загубих сестра си. Не знам дали не направих грешка, че я посъветвах да не се връща при него", разказа през сълзи Надя.

Още докато била бременна Стоян Зайков започнал да проявява агресия към нея. Дори се чудела дали да задържи бебето.

"Ако има някой, който е в подобна ситуация, да потърси помощ", призова тя.

Сега детето им ще остане при другата им сестра, която е негов попечител.

"За мен случаят "Зайков" не е приключил. Той е много сериозна камбана за нашето общество. Реагираме за бездомните кучета и котки, за жабите. За мен обаче трябва незабавно прокуратурата да вземе на специален отчет делата за домашно насилие", коментира бившият следовател Чавдар Герасимов, който живее в района на Долна Баня, където Стоян Зайков се е укривал.