Британските власти отправят молба към всеки, който разполага с повече информация във връзка с нападението и смъртта на 51-годишния българин Венцислав Маргинов, да се свърже с полицията на Мърсисайд, съобщиха от Министерство на външните работи. 

Това може да стане чрез Twitter @MerPolCC, Фейсбук Merseyside Police CC или по телефона на номер 101, като се посочи случай № 19100282822.

Венцислав Маргинов, който е родом от санданското село Петрово, живее от години в Обединеното кралство със съпругата и синовете си. На 1 юни около 22.40 часа патрулиращи полицаи са забелязали нарушение на реда на улица "Лорд Стрийт" в град Саутпорт и открили Маргинов да лежи на земята в безсъзнание. Установено е, че българинът и двамата му синове са били нападнати от група мъже близо до хотел "Скарисбрик" след финала на Шампионската лига. 

51-годишният мъж е транспортиран в лечебно заведение в критично състояние, но въпреки усилията на лекарите е починал на 4 юни, уточняват от МВнР. Единият от неговите синове също се лекува в болницата Ейнтрий.

Снощи тъжната вест за кончината на Венцислав съобщи в профила си във Фейсбук и съпругата му Бранимира.

Арестувани са двама заподозрени, като единият е бил освободен под гаранция. 31-годишният Джеймс Питър Гелинг вчера се е явил пред Магистратския съд и е оставен в ареста.

Посолството на Република България в Лондон е във връзка с полицията относно случая.