Българин на 51 години издъхва в английска болница, след като е нападнат на улицата в Саутпорт. Венцислав Маргинов е смъртоносно ранен с нож след финала на Шампионската лига, между Ливърпул и Тотнъм. Близо 3 дни се бори за живота си, но е в тежко състояние и лекарите не успяват да го спасят. 

Нападението е извършено след финала на Шампионската лига, съобщава Би Би Си. Мъжът е фен на отбора Ливърпул, твърдят английските медии. Справка в профила му в социалната мрежа Фейсбук говори друго. Там Венцислав е маркирал с емблема на Манчесът Юнайтед, че подкрепя големи враг на Ливърпул. Между феновете на двата клуба има огромна антипатия. Ако спорът е бил на футболна основа, то по-вероятно е да е възникнал скандал, в който Венцислав да е бил нападнат заради симпатиите си към Манчестър, а не към Ливърпул. 

Според разследващите, Венци  е гледал мача заедно с двамата си синове в местен бар. На прибиране към дома тримата са нападната от футболни запалянковци. Твърди се, че Венцислав е атакуван в гръб. След като е наръган, пада по лице и изпада в кома. Ранен е и 28-годишният му син. Той също е приет в болница с рани по лицето. Венцислав така и не излиза от комата. 

Убитият е от санданско село. От години работи на Острова. 

Днес пред съда застана 31-годишен британец, обвинен за нападението.Той е разследван и за притежание на наркотици. Джеймс Питър Гелин отказа да дава обяснения пред магистратите.  Другият задържан - 32-годишен мъж бе освободен, като му бяха повдигнати обвинения за нанасяне на телесни повреди. Той няма да отговаря за смъртта на Венцислав, а по-скоро за нападението над сина му. 

Полицията разследва дали нападението на Венцислав и синовете му има връзка с друга атака, малко по-рано пред бар в същия град. Пострадалият е с лицеви травми и е на 32 години.