Четирима души са арестувани в Габрово заради сбиване след пиянски скандал в ранните часове на днешния ден. Инцидентът е станал пред заведение в града. Полицията и прокуратурата работят по всички версии за случилото се, предаде БНР.

Пострадал е мъж на 28 години, криминално проявен и осъждан за нападение на полицай през месец февруари тази година. Той е подал сигнал на телефон 112, че няколко човека са го нападнали пред заведението. При последвалата проверка е станало ясно, че преди инцидента в заведението е имало скандал между острадалия и група мъже.

Според обясненията на свидетели спорът е възникнал, след като младият мъж се е държал непристойно с момиче, а управителят на механата на няколко пъти му е направил забележка за това. За случая е уведомен и дежурен прокурор. Продължават разпитите на очевидци.

Източници от МВР бяха категорични, че няма данни инцидентът да е породен от етническо напрежение, след като до неотдавна в града имаше протести заради случая с пребития от трима роми магазинер.