Искрата е пламнала от селскостопанска машина, която е почиствала храсти в района, съобщи bTV. Огънят за малко не обхванал и близката ферма. Пламъците припомниха на местните хора за огнения ад отпреди две години, взел две човешки жертви. Държавната агенция по горите призова вчера за повишено внимание в цялата страна заради опасността от горски пожари. Дежурни противопожарни автомобили останаха на мястото през нощта.
Огънят възникна вчера по обед като вероятно е бил предизвикан от искра при работата на селскостопанска машина. Горяха предимно сухи треви и храсти. В гасенето участваха 150 пожарникари, военни и лесничеи.
Продължава да гори пожарът над село Черешово, община Кричим,  съобщи междувременно пред "Фокус" Ваня Тачева, директор на „Горско стопанство”- Кричим.
Пожарът е избухнал в непристъпна местност. През вчерашния ден за потушаването на пожара са работили 37 души. Участвали са хора от дивечовъдна станция „Кормисош”, Държавно горско стопанство - Пловдив, Държавно горско стопанство - Кричим, представители на районната служба в Стамболийски. В готовност са били и два автомобила на „Гражданска защита”. През нощта е продължило наблюдението над района. Пожарът, който избухна в смесена гора, е низов и са засегнати не по-малко от 15 дка.
При пожара в местността „Сух дол” над град Кричим, който горя преди два дни, са били засегнати над 2000 дка, съобщи още Ваня Тачева. Засегнатите площи са селскостопански фонд, който е собственост на община Кричим. За ликвидиране на произшествието са участвали четири пожарни екипа с противопожарни автомобили от Стамболийски, Пловдив, Пещера и Брацигово. Пожарът горя на 26 август.