Поради тежкия терен, достъпът на пожарна техника до огнището е невъзможен. Гасаческите групи се предвижват пеш, а гасенето се извършва на ръка. Основната атака на пожара ще бъде извършена утре сутрин.
Въпреки усложнената обстановка пожарникарите успяха да спрат разпространението на огъня между селата Радовец и Студена. По информация към 18 часа огънят се простира на площ от 3000 дка. Няма пряка опасност за развитие на пожара в посока Сакар планина и съседните села Сладун и Варник. Продължават гасителните действия на отделни огнища и обход по целия фронт. В борбата със стихията участват над 100 пожарникари, полицаи, служители на горското стопанство, екип на Гражданска защита и доброволци от местното население.
По-рано днес бе потушен пожар край село Студена в района на Свиленград. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Дежурни противопожарни автомобили обаче остават на мястото през нощта. Огънят възникна по обед, като вероятно е бил предизвикан от искра при работата на селскостопанска машина. Горели са предимно сухи треви и храсти. Засегнатата площ се уточнява.