Районният съд в Мездра днес е постановил да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 38-годишния Д. Й., жител на същия град, който е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на осемгодишно дете, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд във Враца.

В обвинението срещу мъжа е посочено още, че той не е допускал и не е желаел смъртта на детето, но я е причинил вследствие неправилно съхранение на огнестрелно оръжие и боеприпаси в дома си в Мездра.

Мотивите, с които съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение, са да се осуети укриването на лицето или извършването на престъпление, както и да не се попречи на разследването с оглед характера и тежестта на обвинението срещу него, се допълва в съобщението.

Междувременно главният прокурор Иван Гешев се срещна в Съдебната палата с бившия депутат Тома Томов - дядо на 8-годишното момче, което бе открито мъртво в петък пред къща в гр. Мездра, съобщиха от прокуратурата. Срещата се е провела по молба на почернения мъж. Главният прокурор е изказал съболезнования на Томов и семейството му и е уверил, че се извършва детайлно разследване по случая с цел да се изясни обективната истина. Досъдебното производство за смъртта на детето е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура-Враца и Апелативна прокуратура-София, се посочва в съобщението.