8-годишно дете е намерено мъртво на улица в Мездра около 17 ч. тази вечер. То е открито от свой близък, съобщиха от Областна дирекция на МВР във Враца. В Спешния център в града е констатирана смъртта на момченцето. По тялото на детето няма следи от насилие. Работата по разследване на тежкия инцидент продължава, съобщиха от полицията без да дават повече подробности.

Първаначалната версия бе, че детето е нападнато от куче, но близките отричат и твърдят, че става въпрос за убийство. Заради чут гърмеж се появиха версии и за смъртоносен инцидент с пиратка и за фатално завършила игра с оръжие.

За трагедията в Мездра съобщи и местната агенция BulNews. Около 17.30 часа случайни минувачи намерили на тротоара мъртвото дете. Незабавно бил подаден сигнал на тел. 112 и на мястото пристигнали линейка и полиция. Спешните медици обаче констатирали, че малчуганът е мъртъв, като имал сериозна рана на врата.

По неофициална информация на местния сайт става въпрос за нещастен случай при боравене с пиратка, която гръмнала в ръцете на детето, близо до главата, и прекъснала важна артерия. БНТ съобщи пък, че детето е починало след игра с оръжие. БНР съобщи, че детето е отишло да си играе при съседко дете.

Загиналото дете е на 8 години и е внук на известния местен политик, бивиш депутат от БСП и лидер на партия "Рома" Тома Томов.

Близки на починалото дете бяха обсадили линейката и не позволяваха тя да тръгне към болницата. Родителите на  момчето, афектирани от случилото се, се спречкали с дошлите на място медици, но до ескалация на напрежението не се е стигнало.

Под тревога бяха вдигнати екипи на полицията от Враца, които тръгнаха към Мездра, за да окажат съдействие на колегите си.

Тялото на мъртвото дете е откарано за аутопсия. Текат разпити, а криминалисти работят на терен. На място бе и директорът на ОД на МВР на Враца старши комисар Янко Янколов.

От МВР обявиха, че утре ще има извънреден брифинг на полицията и прокуратурата, като пред медиите ще говорят шефът на ОД на МВР Янколов и новият окръжен прокурор на Враца Владимир Сираков.