Момче открадна тир и го обърна след преследване в Бургас. Младежът е навършил 18 години преди месец и няма книжка. Инцидентът става около полунощ, съобщават от полицията. Тежкотоварният камион е бил натоварен с 20 тона дървени плоскости, когато е откраднат.

След като го подкарва, младият водач на камиона не е спира на подаден от полицията сигнал със стоп палка на еднопосочна тясна улица в жилищен комплекс.

Започва преследване, като камионът минава по най-тесните улици на още два жилищни комплекса преди да излезе на централния булевард и да навлезе в най-оживеното в делничен кръстовище в Бургас - това срещу хотел "Мираж".

Именно там шофьорът губи управление и се обръща. За щастие няма жертви - вероятно заради късния час.

"Камионът е откраднат от паркинг. Беше заключен и натоварен за Русе с плоскости ламинат с тегло 22 тона", разказва собственикът на превозното средство Коста Димитров.

По информация на полицията младежът, откраднал тира, е навършил 18 години само преди месец. Той няма свидетелство за управление на МПС. Възпитаник е на център за отглеждане на деца и младежи без родители в град Средец. Не е употребил алкохол или наркотици. Задържан е за 24 часа.

Повдигнато му е обвинение за причиняване на щети при пътно-транспортно произшествие.