При катастрофата няма пострадали.
Товарният автомобил, натоварен с цитрусови плодове, е катастрофирал около 5.30 часа на 103-ия километър.
По думите на шофьора на ТИР-а 25-годишният турски гражданин Ермехан Гьоруш катастрофата е станала заради лек автомобил, който му е препречил пътя, съобщи Фокус. Според катаджиите причината за катастрофата е далеч по-прозаична - турчинът просто заспал, съобщи БНТ.
Гьоруш е с 3,5 години стаж като шофьор. До този момент няма информация той да е употребил алкохол. Цитрусовите плодове, които е превозвал ТИР-ът, са били 22 тона и са били предназначени за Полша.
След катастрофата за час и половина движението на моторни превозни средства в посока София беше спряно спряно. След това движението преди пътен възел Цалапица в посока София се осъществяваше в изпреварващата лента с ограничение на скоростта. На мястото имаше екипи на Областното пътно управление – Пловдив, които разчистваха след инцидента. От пътната агенция призоваха водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Към обяд движението по АМ „Тракия” се нормализира. Премахнати са всички ограничения, съобщиха от  "Пътна инфраструктура".
Вчера при подобна катастрофа край Димитровград ТИР, натоварен с червени чушки се обърна след удар с Хонда Сивик. Пострадал е 28-годишният шофьор на хондата, който е пътувал за Стара Загора.

Вижте снимки от камиона с чушките

Вижте видео