Шофьор с американско гражданство и пътник българин са жертвите на катастрофата на главния път София-Варна при Ново село, която стана снощи около 19.20 часа, съобщиха от Окръжната прокуратура във Велико Търново.

При пътния инцидент се удариха челно два леки автомобила - "Тойота" и "Мерцедес". От държавното обвинение уточняват, че участъкът е бил прав, а настилката суха.

По първоначални данни тойотата, която се е движила в посока София, управлявана от 36-годишен американец и пътник българин на същата възраст, се удря челно в насрещното платно с мерцедеса, управляван от 40-годишен шофьор и с пътник на 19 години.

В резултат на произшествието на място са загинали водачът на японския автомобил и неговият спътник.

Извършен е оглед на местопроизшествието с участието на автоексперт, съдебен лекар и дежурен прокурор от Окръжна прокуратура-Велико Търново.

Образувано е досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново.

Водачът на мерцедеса е изпробван за алкохол и наркотични вещества с техническо средство като пробите са отрицателни. Телата на двете жертви са откарани за аутопсия в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", като им е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици, чиито резултати се очакват.

Разпитват се свидетели, назначени са експертизи и продължава извършването на всички необходими действия по разследването за пълното изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.