Четиринадесет са депутатите, които влизат в 48-ото Народно събрание от 2-ри МИР-Бургас. На 7 октомври Централната избирателна комисия (ЦИК) публикува окончателния списък с имената на народните представители.

Двама са народните представители от "Движение за права и свободи - ДПС", които са избрани от този район: Севим Али и Ешереф Ешереф.

Севим Али e водачът на листата на ДПС за Бургас. По образование е магистър инженер-химик. Бил е народен представител в последните четири парламента - 44-ти, 45-ти, 46-ти и 47-ми. В периода 2007 г. - 2017 г. Али е общински съветник в Айтос. От 2005 г. е в структурите на Движението - до 2013 г. е бил общински председател на Младежкото ДПС-Айтос, а след това до 2018 г. - общински председател на Младежкото ДПС-Бургас.

Ешереф Ешереф по професия е икономист и инженер. Той е бил депутат в предишните три парламента - 45-ти, 46-ти и 47-ми. Ешереф е бивш зам.-кмет на община Сунгурларе и бивш председател на Общинския съвет в Руен.

Трима депутати са избрани от листата на "Продължаваме Промяната": Константин Бачийски, Христо Симеонов, Богомил Петков.

Константин Бачийски е предприемач в IT сферата и общественик. В 47-ото Народно събрание той е бил член на парламентарната антикорупционна комисия. Бачийски е председател на "Средна европейска класа" (СЕК) и два мандата е бил общински съветник в Бургас от партията (2015 - 2021 г.) На местните избори през 2019 г. е кандидат за кмет на Бургас от СЕК и е избран за общински съветник. Този пост заема до края на 2021 г., когато е избран за депутат от "Продължаваме Промяната".

Христо Симеонов е учител по професия. Висшето си образование получава в Московския държавен университет през 1990 г. със специалност "Философия". Има специализация в университет в Ротердам по специалността "Публично управление" и второ висше образование по финанси и икономика във ВТУ "Св.св. Кирил и Методий". Работи като учител по философия и икономика и е с 30 години педагогически стаж. Той също е бил народен представител в 47-ото Народно събрание, където е член на Комисията по образованието и науката и на Комисията по отбраната.

Богомил Петков е родом от Севлиево. По професия е икономист. В 47-ото Народно събрание е член на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и на Комисията по туризъм.

Заместник-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев е избран за депутат от 2-ри МИР-Бургас. Той е член на партията от самото й създаване. Ганев е икономист по образование, а професионалният му път включва мениджърски позиции в международни компании. На местните избори през 2019 г. Ганев е избран за общински съветник във Варна. Бил е заместник-председател на 47-ото Народно събрание и член на парламентарната бюджетна комисия.

Борис Аладжов е завършил магистратура в стопанска академия "Димитър Апостолов Ценов"- Свищов, специалност "Мениджмънт на бизнес организациите". Развива се професионално като специалист "Развитие на пазари" в голяма международна компания. Той е експерт в областта на маркетинга, финансите и управлението. Борис Аладжов е председател на структурата на "Възраждане" в Бургас. Досега не е бил депутат.

Народен представител от листата на "Български възход" ще бъде Виолета Комитова. По професия тя е архитект и университетски преподавател, доцент в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Трудовият й стаж преминава в областите на строителството, инвестиционните проекти, урбанизма и градоустройството. В периода 12 май 2021 - 13 декември 2021 г. е била министър на регионалното развитие и благоустройството в служебното правителство на Стефан Янев.

Четирима са депутатите от ГЕРБ-СДС, избрани във 2-ри МИР-Бургас, които ще влязат в 48-ото Народно събрание: Жечо Станков, Любен Дилов, Галя Желязкова, Андрей Рунчев.

Жечо Станков е магистър по икономика от университет Regensburg, Германия. Професионалният му опит преминава като маркетинг директор и консултант по енергийни проекти. Той е съосновател и секретар на "Българска асоциация компресиран природен газ". Жечо Станков е бил председател на Българския енергиен холдинг, както и зам.-министър на енергетиката във втория кабинет на Бойко Борисов.

Любен Дилов е журналист, продуцент и издател. Той е създател на движение "Гергьовден". Бил е народен представител в 40-ото, 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание.

Галя Желязкова е икономист по професия. Тя е била народен представител в 44-ото Народно събрание. Желязкова е сред учредителите на ГЕРБ от 2006 г. и е член на Контролната комисия на партията. В периода 2011 г. - 2017 г. е била общински съветник в Бургас.

Андрей Рунчев заема поста председател на общинската структура на ГЕРБ в Бургас от май 2022 г. Преди това, от 2013 г., той е бил директор на общинското предприятие "Транспорт" към Община Бургас. По образование е икономист.

Димитър Найденов е избран за депутат от 2-ри МИР-Бургас от "Демократична България - обединение". Той е предприемач, с 30-годишен опит в сферата на туризма. В 45-ия парламент е народен представител, избран от листата на "Демократична България" в Бургас.

Петър Кънев е избран за депутат от "БСП за България" от 2-ри МИР-Бургас. По професия е инженер. Бил е депутат в 40-ото, 42-рото, 43-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание. Петър Кънев е член на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол. Освен с политика, той се занимава и с частен бизнес.