В Бургас днес общината събаря 20 незаконни сгради в квартал "Победа". Те са изградени върху терени, предвидени за улична инфраструктура. Постройките представляват солидни тухлени къщи и други пристройки към тях.

Така общината продължава поетапно да освобождава улица "Тамара" от незаконни сгради, за да може при нужда до там да стигат линейки, пожарни, тежка или дезинфекционна техника.

За премахването на сградите обитателите им са предупредени още миналата година. Съдебни процедури забавиха събарянето. От общината съобщават още, че някои от "собствениците" на тези постройки, знаейки, че къщите ще бъдат премахнати, са ги давали под наем през последните месеци.

Вижте снимки >>

"Благодаря на бургаската полиция и на EVN, които със своята компетентна помощ направиха така, че днес за пореден път ние да можем спокойно да си свършим работата", каза кметът Димитър Николов.

През последните години община Бургас е премахнала близо 400 незаконни постройки в кварталите "Победа" и "Горно Езерово", както и в ромската махала на комплекс "Меден рудник". И в момента има издадени заповеди за следващи такива акции, но не са изтекли сроковете за обжалване и доброволно изпълнение.