Голяма част от събитията в нея се организират от местните читалища, съобщиха от Община Бургас.

На 7 април (събота) от 11:00 часа в градинката до Часовника можете да се включите в творчески работилници за багрене на яйца под надслов "Цветна палитра".

Желаещите да си направят яйце от гипс и да го украсят по свой вкус могат да посетят галерия "Георги Баев" на ул. "Демокрация" № 6 пак от 11:00 часа.

В съботния ден Авиомузей - Бургас в кв. "Сарафово" е подготвил изненади за своите посетители, които ще могат да участват в арт работилницата "Създай свое великденско яйце" от 11:00 до 15:00 часа, както и в забавната игра "Открий своето Авиояйце и виж какви изненади крие то", която ще започне в 15:00 часа.

Празничната пасхална служба за Великден ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий и бургаското православно духовенство на 7 април от 23:30 часа в храм "Св. св. Кирил и Методий".

Тържествата ще продължат на 8 април (неделя) с много музика и настроение на площад "Св. св. Кирил и Методий", където от 11:30 часа ще започне фолклорният концерт "Светъл Великден", с участието на Вокален квартет "Светоглас" и Капански ансамбъл - Разград.

За най-малките са предвидени интересни творчески ателиета, много забавления и игри.

Жителите на ж.к. "Изгрев" ще могат да се насладят на празничен концерт "Великденско хоро", който ще се проведе от 11:00 часа в парк "Велека", с участието на ДВГ "Изгревчета", ДТС "Звездичка" и др.

В същия ден от 11:30 часа Бургаския духов оркестър ще изнесе Великденски концерт в градинката до Часовника.

Община Бургас обяви и какви събития ще се състоят в Дома на писателя. В сградата на ул. "Вола" 1 бургазлии ще могат да посетят:

2 април /понеделник/, 18:00 часа
"Първоаприлски усмивки"
Водещи: Борис Бухчев и Константин Коцев
Представяне на хумористичен вестник по случай 20-годишнината на "Морски таралежи"

17 април /вторник/, 18:00 часа
Книгите на издателство "Дива 2007"
Представя Николай Фенерски

18 април /сряда/, 18:00 часа
"Добро настроение с в. "Стършел" и изложба на карикатури
Гостуват редакторите на вестника Михаил Вешим, Румен Белчев и Сергей Трайков.

19 април /четвъртък/, 18:00 часа 
Испанската и латиноамериканската поезия през ХХ век.
Лектор: проф. Ектор Данте Чинкота
Превод: Николай Тодоров.