Това заяви вчера Франческо Русо, син на единия от тримата неаполитанци, предаде Франс прес.

Тримата италианци - 60-годишен мъж, неговият 25-годишен син и 29-годишен племенник - са в неизвестност от 31 януари, когато са били задържани от полицията на бензиностанция в град Текалитлан, щата Халиско.

"Мексиканските полицаи продадоха членовете на моето семейство за 43 евро /.../, това е нечуван срам", заяви Русо по италианско радио. "Те са престъпниците, а не баща ми, брат ми и братовчед ми", добави той.

Четирима мексикански полицаи са арестувани във връзка с изчезването на италианците, съобщи прокуратурата на щата Халиско.

Арестуваните полицаи, трима мъже и една жена, "признаха, че са предали (италианците) на организирана престъпна група в Текалитлан", заяви в петък  щатският прокурор Раул Санчес.
Халиско е дом на картела "Халиско ново поколение", един от най-влиятелните наркокартели в Мексико, но Санчес не каза дали италианците са предадени на негови членове.

Според Франческо Русо тримата италианци се намирали в Мексико, за да продават електрически генератори и не били замесени в организираната престъпност. Той опроверга слух, че баща му използвал фалшиви документи по време на престоя си в Мексико.