Огромната дупка зейна в тревната площ до бул. „Христофор Колумб” при разклона на бул. „Брюксел” в късния следобед вчера и предизвика огромни задръствания на входа на жк "Дружба".

Днес е разкопано вече и платното.

Аварията е по канализационната система под булеварда. До отстраняването й бул. "Христофор Колумб" ще остане затворен в посока жк "Дружба". Това се налага, за да се гарантира сигурността на работещите служители на терен и на автомобилите, съобщиха от "Софийска вода" и Столична община.

До справянето с проблема автобусите с номера 84, 204, 604 и 88 ще се движат от Орлов мост по бул. "Асен Йорданов" - "Цветан Лазаров" - "Христофор Колумб" и оттам по маршрута си.

От вчера екипи на Софийска вода работят за установянето на причината за пропадането на тревните площи. Извършват се видеообследване и изкопни работи за проверка на състоянието на водопроводната и колекторна мрежа, която е от 70-те години на миналия век и е на голяма дълбочина под уличното платно.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова заяви, че все още не е ясна причината за пропадането. Тя обясни обаче, че става дума за много тежка авария, но все още не е ясен източникът на теча, който се е получил.

Столичният кмет уточни, че бул. "Брюксел" движението се извършва нормално и допълни: "Не можем да рискуваме нито един човешки живот".

Фандъкова каза още, че не може да се каже конкретен срок, в който движението по бул."Христофор Колумб" ще бъде възстановено и призова чрез националното радио гражданите за търпение.

За достъп до "Дружба" може да се използва и бул. "Копенхаген".