За ареста предаде БТА, като се позова на началника на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Христо Разсолков.
Повече информация по случая и подробности ще бъдат съобщени по-късно днес.

Вчера, часове преди ареста, стана ясно, че Каля Караджова е подала жалби до главния прокурор и в Народното събрание за тормоз от разследващите полицаи. Адвокатката на семейството Зоя Тошкова заяви на пресконференция, че цялото семейство Караджови, включително тъщата на Венцислав - Мария Рекина - е тормозено психически.

Междувременно днес адвокатката на семейството съобщи, че снощи 15-годишният син на семейството е закаран в Спешния център, защото се е почувствал зле.

"Преди това детето и баба му са били разпитвани от 19 ч. до 1 ч. през нощта в Криминална полиция. След като ги пуснали, момчето е било неадекватно и се е чувствало много зле", коментира пред "24 часа" защитничката на полицая Зоя Тошкова.

В Спешния център препоръчали консултация на детето с психиатър. Бабата обаче няма как да го заведе днес, тъй като е получила призовка за разпит за 9 часа тази сутрин.

"Снощи са й показвали неподписана заповед за задържането й. В крайна сметка не са я арестували и са я освободили", уточни адвокат Тошкова.

Телата на 69-годишната Божурка Караджова и 74-годишния й съпруг Цветан бяха открити на 17 май от съседка в двора на къщата им в пловдивския кв. "Христо Смирненски". Двамата са били застреляни. Оръжието не е открито.

Служителят от "Икономическа полиция" Венцислав Караджов бе арестуван веднага след убийството на родителите му. Повдигнато му е обвинение за предоставяне на огнестрелно оръжие на лице, ненавършило 18 години. Според прокуратурата, в семейната вила в село Дедево Венцислав Караджов е дал на сина си пистолета и го е обучавал да стреля, като са възпроизведени изстрели.