Телата на 69-годишната Божурка Караджова и 74-годишния й съпруг Цветан бяха открити на 17 май от съседка в двора на къщата им в пловдивския кв. "Христо Смирненски". Двамата са били застреляни. Оръжието не е открито.

Синът им - 45-годишният полицай Венцислав Караджов, бе задържан, а съпругата му Каля Караджова и 14-годишният им син бяха разпитвани.

Адвокатката на семейството Зоя Тошкова заяви категорично на пресконференция, че цялото семейство Караджови, включително тъщата на Венцислав - Мария Рекина - е тормозено психически, съобщи БТА.

"Внушаваха ни, че след като Венцислав е убил веднъж родителите си, няма да се поколебае да погуби мен, детето ни и майка ми. Той пък е бил заплашван, че ако не признае, ще бъдат компрометирани неговите близки и роднини, включително подхвърляйки им наркотици, за да бъдат опозорени", заяви Каля Караджова, цитирана от "24 часа" и Радио Пловдив.

Тя посочи заместник-директора на Областната дирекция на МВР в Пловдив Георги Георгиев и началника на сектор "Криминална полиция" Васил Саватинов като хората, които са я заплашвали с брутални, според нея, методи да признае съучастие в убийството.

Адвокат Тошкова каза, че Караджова и майка й многократно и целодневно са разпитвани в Пловдив и София, оказан им е психологически натиск да признаят съучастието и вината на Венцислав в убийството. По думите й, съпругата на задържания полицай е притеснена, че могат да бъдат подхвърлени доказателства, които да го уличат в двойното убийство. Адвокатът обяви, че на този етап срещу него няма повдигнато обвинение за убийството, нито има изнесени доказателства за това.

Венцислав Караджов е в ареста с повдигнато обвинение за предоставяне на огнестрелно оръжие на лице, ненавършило 18 години. Според прокуратурата, в семейната вила в село Дедево Венцислав Караджов е дал на сина си пистолета и го е обучавал да стреля, като са възпроизведени изстрели.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съобщиха, че ще оповестят своята позиция, след като се запознаят с огласените данни.