Телата на 69-годишната Божурка Караджова и 74-годишния й съпруг Цветан бяха открити във вторник от съседка в двора на къщата им в пловдивския кв. "Христо Смирненски". Двамата са били застреляни. Оръжието не е открито. Имотът им се намира в близост до жп линията. Районът е безлюден и от там рядко минават пешеходци.

"Гледката беше ужасяваща. Цял пълнител на пистолет е изпразнен в двамата пенсионери", казват пловдивски криминалисти.

Според съдебно-медицинската експертиза, двойното убийство е извършено в неделя вечерта, а взетите от ръцете на Венцислав Караджов натривки показали, че мъжът е стрелял. Балистичната експертиза обаче сочи, че Божурка и Цветан не са убити с нито един от трите пистолета, законно притежание на 45-годишния им син, съобщиха "24 часа" и "Монитор".

Резултатите не могат да бъдат доказателство, че е убил родителите си. Преди 2-3 дни е бил на служебни стрелби. Барутните частици могат да бъдат и от тях”, коментираха запознати с разследването.

Самият Венцислав Караджов категорично отрича пред разследващите да е извършил двойното убийство. Разследващите пък проверяват алибито му за неделя час по час.

Искат да ме принудят да напусна системата на МВР. Нямам нито едно наказание в цялата си служба като полицай. Не съм убил родителите си”, казал на адвокатката си Зоя Тошкова мъжът.

След като вчера цял ден МВР и прокуратурата мълчаха за разследването, вечерта стана ясно, че Караджов ще остане в ареста за нови 24 ч., но по друго разследване.

"Задържан е отново по чл. 338 от НК за неправилно съхранение и боравене с оръжие”, обясни адвокат Тошкова.

По думите й най-вероятно новото разследване е след изтървано от 14-годишния син на Венцислав признание, че няколко дни преди убийствата на баба му и дядо му, баща му го е учил да стреля в района на родопското село Дедево. Затова и вчера криминалисти са претърсили семейната вила на Караджови там, съобщи "Марица".

Божурка и Цветан и сина им са били във влошени отношения от 3 г. заради имота, в който живеели родителите. В продължение на няколко години Венцислав Караджов съдел майка си и баща си, но само преди няколко дни излязло съдебното решение в тяхна полза.

Грубо казано, че делото е спечелено от родителите, защото той има друго дело, за което вие не знаете и в което дело той иска те да му заплатят всичко, което е построено на това място. Историята е дълга, но става дума за това, че всичко, което е построено, включително и земята, е купено от сина. По една случайност всичко е записано на името на бащата Цветан. Имали са договорка родителите да върнат собствеността на сина си, но отказват да я върнат и така си развалят отношенията. Всичко построено вътре е било с пари на Венцислав”, обясни още Зоя Тошкова.

В прокуратурата имало и няколко преписки и от двете страни. Родителите пуснали жалба срещу сина си за закана за убийство. Образувано било досъдебно производство, което впоследствие е прекратено.

От своя страна полицаят спечелил дело срещу майка си и баща за домашно насилие. Пенсионерите имали и ограничителна заповед да не го доближават и да не влизат с него в конфликт.

Директорът на пловдивската полиция комисар Христо Разсолков снощи бе лаконичен: "Засега няма повдигнато обвинение срещу никого за двойното убийство. Продължаваме да работим активно по случая".