Директорът на ГД "Национална полиция" Христо Терзийски заяви, че МВР използва целия си ресурс за разкриването на убийството на 16-годишния ученик.

Вижте снимки>>>

Деветокласникът от Националната търговско-банкова гимназия бе открит на 2 юни мъртъв на пейка в Борисовата градина. Момчето бе убито с един удар от нож в областта на сърцето.

Христо Терзийски бе категоричен, че в това изключително важно разследване, тъй като става дума за млад човек без криминални регистрации, са включени всички екипи от криминалните отдели на СДВР и ГД „Национална полиция“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Екипите работят съвместно с прокуратурата по абсолютно всички сигнали, получени до този момент. Ангажирани пряко са и инспекторите от детските педагогически стаи на територията на столицата.

Без да навлиза в подробности, директорът на Националната полиция обясни, че при извършените огледи от мястото на убийството са иззети веществени доказателства, на които в момента са назначени експертизи.

Криминалистите са прегледали огромен по обем снимков материал, иззет от камери на сгради, които се намират в района, разширен е периметърът им, разпитали са множество свидетели и близки на жертвата.

"Не се пренебрегва нито една версия, докато не бъде разкрито убийството на младежа", категоричен бе Терзийски.

Преди дни психологът Росен Йорданов, който е бивш зам.-директор на Института по психология на МВР, коментира, че убийството на 16-годишния Георги не е планирано, а извършителят най-вероятно е на същата възраст.

Източници от МВР пък разкриха, че една от работните версии е свързана с хипотезата, че извършителят на престъплението е от женски пол.