МВР пусна снимки на свидетел на убийството на Георги

МВР търси съдействие за изясняване на самоличността на мъж, установен на кадри от видеозапис. Той е издирван като свидетел на убийството на Георги Игнатов.

Обратно в новината

Коментари - МВР пусна снимки на свидетел на убийството на Георги | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вече се чудите кого да обвинявате,защото не можете да откриете убиеца,от къде знаете,че това момче е бягало,а не е бързал за някъде

всеки хлапак между 13 и 17 години в тази страна е въоръжен с нож... а ченгетата спят спокойни... искам утре да заколят детето на шефа на някое районно.... тъпа, корумпирана, милиционерска пасмина

Големи всезнайковци всички. Дай му на българина да ръси мозък и да критикува. Момчето си тичало и това не било доказателство - ами кой е казал, че е доказателство и че някой ще го беси за това, че тича? То по логиката на някои хора, МВР трябва да разпитва само хора, които сами са се предали в полицията.

Намерих ти си необходимия виновник ама после НИЕ ще ви плащаме присъдените обезщетения за набедяване,,,Ченге работа не върши ако няма пачка пред него и защото няма и 10% професионализъм в кратуната му,,

На снимката този е наркоманче. Да не се окаже, че детето е убито от някой наркоман в търсене на пари?

При това положение, след като е налице удар в коремната област и пострадалият е бил жив поне 10 минути трябва да е казал на някого кой го е пробол и по каква причина. След като са видели този от камерата да тича по посока телевизионната кула, много е възможно да имаме заподозрян и все пак трябва да има мотив.

От кадрите се вижда, че бариерата пада и автомобил влиза в паркинга. Това момче трябва да е минало или да се е разминало с автомобила да е минало пред бутката на охраната. Може би онзи, който влиза може да помогне ако помни да каже дали момчето е излязло от метрото или е дошло от посоката, където е станало убийството. Има двама души, които могат да посочат от къде е минало това момче и дали са възприели , че идва от парка. Много е важно по кое време точно е минало момчето около бариерата. И това да се сравни с времето на смъртта. Като му гледам височината и сравнявам горе долу с ръста на убития, този е малко по- висок, което помага без много затруднение да се поднесе автоматичен нож с изтънено и подострено острие на автоматичен нож с пружина към сърцето на жертвата. Това, обаче не е достатъчно да се предположи, че това е убиецът. Трябват следи, че е бил точно на същото място, оръжието, мотив за убийството/който отдавна не се издирва в съдебната практика, за да не се откриват по- лесно престъпленията/. Много е възможно да е минал през пасажа на радио София и после да са го снимали камерите на съда или камерите на Капитолия. Трябва да се потърси по- нагоре, защото не е ясно къде е завил, след като е пресякъл Драган Цанков? Включително може да е влязъл и във ВИАС, което означава, че трябва да е познавал през кои коридори се минава, за да се излезе от другата страна.

Нали уж имаше много хора па сега самотно си бяга 23 минути момчето и то по Драган Цанков вместо да си кривне навътре към Лозенец???Ченгетата налучкват и ще си намерят ''виновника'' само да пръдне на обществено място,,,

На мен ми се вижда, че му тече кръв над горното дясно слепоочие или просто снимките са твърде лоши....!

че е свидетел? кой съд - дори и БГ - ще го приеме като свидетел!? МВР е в налучкване!

може да го обвинят и за извършител!

Снимки от други камери, на които момчето все още тича.... Едва ли бърза за училище... link

Не, момчето не тича към училище, а към полицията, за да изпълни гражданското си задължение, като свидетел на тежко престъпление. В залисията си най-вероятно е подминал управлението.

ама "свидетелят" знае ли,че е свидетел ....

Снимките могат да бъдат изпратени във всички училища и директорите да отговорят има ли такъв ученик или не. Рядко има ученици с ярко сини маратонки

Е, хайде сега! В момента почти всички модели на известна марка, харесвана от младежите са в ярки цветове, вкл. и сини.

Поразпитайте пак момичето и конкуренцията!Чиста ревност и не облисмено поведение!

Извинете НЕОБМИСЛЕНО.....

Явно трябва да се инвестира в по качетвени и повече камери на различни места.

DIRа пуснете го на видео.Там е много по-ясно.Тези снимки са лоши.

издирва младеж, който е заснет да тича 23 минути по бул. "Драган Цанков". Това се случва на обяд на 2 юни, минути преди да започнат да вият сирените за Христо Ботев. Всички останали хора на видеозаписите стоят, а той се появава откъм парка на бул. "Драган Цанков" близо до радиото и тича 23 минути към старата телевизионна кула, където записът спира. Човекът от видеото не спира за миг, въпреки че не е облечен в спортен екип. Подозренията на полицията са, че този човек е или свидетел, или по някакъв начин е съпричастен към убийството на Георги в Борисовата градина. Цивилни полицаи обикалят училищата в София и показват записите на учителките с надеждата младежът да бъде разпозната, защото самоличността му не е установена

след като е бил наръган с нож, Георги е бил жив, твърдят разследващи. Времето е приблизително и за него се съди по степента на съсиреците кръв в тялото, но не може да се каже с абсолютна точност. Вероятно в първите минути Георги не е осъзнавал, че намушкването е смъртоносно и е можел да се движи. Ударът с ножа е бил един, силен и рязък. Острието е влязло леко от ляво на дясно и леко от горе на долу. От тези данни не може да се направи извод за ръста на нападателя. Ножът е поразил черния дроб, стомаха и панкреаса, а не сърцето, както се твърдеше в първите дни след убийството. Георги е починал от силна кръвозагуба.

ДА!Ударът с ножа е бил от ляво на дясно в областта на черния дроб!Дира още си дрънка за сърдечната област!Е приятелката все нещо ще насочи!

А покрай дира и дирниците.Преди време писах това и ме репликираха,че щом има поражение на черния дроб,може да е ял гъби.

Определено не е бойко борисов. Надявам се тази информация да помогне на разследващите, 1 заподозрян по-малко.

Е га и качеството от тая камера. Мене да ме снимат няма да мога да се позная.

За 50лв. толкоз. А крайната и цена към общината е 300лв. Същото беше и с Принтерите за изборите, които някой продаде, щото му бяха залежала стока.

За камери не знам, ама това с принтерите плаче за разследване с пълна пара. От тях някой сви милиони, а стотици общини си тровят нервите сега. При условие, че лазерен принтер струва около 200 лв, не създава никакви проблеми, с една касета ще изкара 100 избори и т.н., се взеха някакви мастилени боклуци по 150 лв., които не могат едни избори да изкарат без презареждане, което струва 60 лв. Главите засъхват и трябва да се чистят или сменяват. Нагледен пример за това, как в България се взема нещо, което е по-скъп, по-некачествено и т.н., но за сметка на това някой си прибира каквото трябва.

По публикации в пресата, удара причинил смърта на момчето е доста силен. Очевидно нанесен от момиче/жена същата трябва да е била под голям афект или да е продукт на съвременно домашно възпитание. А иначе разни келеши размахват ножчета за щяло и нещяло.

Не виждате ли , че има сини обувки с бяла подметка и чанта. Това е доста отличителен знак , защото малко хора като цяло си купуват сини обувки. Вижда се , че убийството обаче е планирано най-вероятно , защото кой ходи с черно яке в жегата ?

Ти отраз го разкри. Направо да ходим да го линчуваме? "Двама мъже са били намушкани с нож в столичния автобус 83 в района на ж.к. Надежда малко преди 20 часа." Нападателят бил задържан от пътниците. Де бяха тия пътници в парка преди две седмици, та да свършат работата на полицията?

И за полицията е останала работа-да го пусне.

Явно МВР чете коментарите ни и вече имаме някакво видео. Поне от кумова срама. Съвсем отделна тема е кога е направен записът и кой е на него, защо тича и т.н. Към пичовете от МВР, писали по-долу. Пичове, обяснете ми защо чак на десетия ден след убийството давате някакво видео и започвате да искате някой да ви се обажда на 112? Пичове, какво стана с другото убийство в Борисовата градина, за което ТРИ МЕСЕЦА твърдяхте, че е разкрито, а се оказа съвсем друг извършителят? И... наистина - рода на тоя и оня, в конкретния случай прокурорски син.

Четат не,ами и даже те знаят къде живееш и как се казваш.Ама от това файда 0.Пак извършителят е неразкрит.

деер

Това е Баба Цоцолана. Тича с галоши марка Габрово например и клонката падна след след каруцата на кмета и той не поздравява касиерката, която беше излязла да се реди за салам в магазина......Много ми е интересно колко неща са установили вдигналата се полиция!?

16+1=

Да съдействам на българско МВР ?! Няма как да стане. Искам да си нося кожичката на гърба известно време. Да се оправят. Плащам им пребогато.

Не виждате ли,че това момче бърза за училище,закъснява за час по математик.

До тук всичко ми звучи като свидетел на пожар в бензиностанция!

Колко лесно според вас се хваща случайно убийство, без никакви предпоставки и криминално минало??? Айде стига сте седяли само на Д-то и плюхте!

Това момиче много късо подстригано, а и походката ми прилича на момче:)

Тоя отдавна е дигнал петълите към чужбина, няма да чака да се накекат ченгетата.

Полицаите не могат и пъпа да си намерят. Съжалявам, но е вярно. Колкото повече време минава, толкова по-трудно ще се намери убиеца. И така като гледам, въобще няма да го намерят. Проста нямаше как да го напишат, че е самоубийство. За по-лесно.

Полицията умишлено разлайва кучетата:) Има ли някой тук които да си мисли че полицаите биха публикували извадки от разследването....мъж,жена,стар,млад,един бяга никой не го гони.......а да ги оставим да работят.

Чета коментари,че нямало кръв по трупа и вероятно е преместен там.Може и така да е.Но възниква въпросът.Как в центъра на София,посред бял ден може да се мъкне труп/трябват поне двама души/ незабелязано?

няма как да е местен трупа, при положение, че момчето е говорило с приятелката си малко след като е бил наръган, а преди това са се били разбрали да се чакат на това място.

може в килим увит,а разговора може да е на запис

ами в България са сигурно 3,5 млн. мъже.......

Какво каза?

МВР след дълго и задълбочено раследване излезе със следната версия:"Изваършителя е или мъж или жена".Всички останали версии бяха изключени.

И защо като свидетел, за да може после като обвиняем да го привлечете и съда да го пусне ли. Ако мислите че е виновен или се колебаете го привлечете като обвиняем.

Стига сте плюли....сигурна съм , че вие си вършите работа изрядно ! Сме ние сме най-зле, все ние сме на дъното... да ама не ! Стотици неразкрити престъпления има и в по-развитите страни, не си мислете, че едва ли не самооо ние видиш ли имаме такива проблеми ! Спрете да злословите и променете мисленето си !

това момче мяза на всяко друго софийско тийнейджърче, за съжаление камерите за нищо не стават

Първо към форумците-сега пък нямало кръв,е,аз не гледах снимките защото е гадно,но ми се стори че някъде по случайност мернах една и имаше кръв по тениската.Колкото до камерата че била с лоша резолюция,не ви ли идва толкова на ум,че може да не е от камерите поставени от общината,а някоя камера на частен паркинг,сграда или въобще на частен обект.Колкото до момчето на видеото според мен до часове ще го идентифицират,защото ако го познаваш това което се вижда е достатъчно да го разпознаеш.Ако той е извършителят ще е много жалко,защото също е много млад и за тази грешка ще плаща с десетки години зад решетките още без да е видял кой знае какво от живота.

това не е грешка, а УБИЙСТВО

"МВР призовава всеки, който разпознае мъжа, да се обади на тел. 112....." ?!?!?! Къффф мъж вееее, НЕСКОПОСНЯЦИИИ ...това е някакъв младеж на не повече от 20-24 гдини веее ГАДОВЕ некадърнииии!

Даже на към 16-17 виж че даже има раница и явно е ученик.

Няма случай на убийство в последните години, който да не е "детайлно" разчепкан от многознайковците в този форум... Обикновено се твърди, че заподозрения/задържания не е извършителя, защото истинския е син/шурей/баджанак или друга рода на голям полицай/прокурор/бизнесмен... Направо не знам защо имаме МВР, а просто не изтипосват снимките тука и във Фейсбук - до час-два ще имаме разкрити и доказани престъпления, че даже и присъди и изпълнени наказания...

Къде са отговорите на поставените от хората въпроси? Няма ги. Като няма човек аргументи разтяга лукуми като на партийна събрание.

То въпроси винаги има, а отговори - не винаги и това поражда спекулации... Ама при всеки случай да се твърди, че "убиеца не е тоя/тая, всеки знае кой е" ми идва малко в повече... Не е чудно, че и самите убийци твърдят точно същото - "не съм аз, друг беше, ама ме заплаши и аз затова си признах..."

Докато умуват и си разглеждат камери и тем подобни,убиецът отдавна е извън България.

Как разбра полицията че този на кадъра е свидетел,а убиеца къде е,може би зад кадър.

мвр как може да обесни липсата на кръв по трупа на заклан човек ?

може но само ако удара с ножа е направен няколко часа след смъртта когато кръвта е съсирена и не може да "блика"

Не следя от близо случая, но, доколкото разбрах, МВР работи по следните версии - 1) убиеца е един или повече от един; 2) убиеца е мъж или жена; 3) убиеца е млад или стар; 4) убиеца е футболен запалянко или трети в любовен триъгълник или случаен минувач или нарочен минувач или... С други думи - милицията не знае НИЩО, убиеца може да е ВСЕКИ... Чудя се как не са започнали да ни привикват един по един, по азбучен ред, без разлика от пол и възраст...

Ми от де да знае ве пич, да не е присъствала на убийството. Ти ако намушкаш някой, само ясновидка може да познае мъж ли си, жена ли си, млад или стар. Те да не са ясновидци. Хорейшио е само във филмите...

Ами аз съм чувал, че ако не го разкриеш до 48, хайде нека са 72 часа, вероятността да разкриеш престъплението силно намалява... Следите "изстиват", свидетелите забравят или се объркват, въобще - става доста трудно... Не казвам, че МВР са ясновидци, ама бая време мина и още нямат даже свестна версия - това ме притеснява...

няма кръв около тялото бееее! капка кръв няма !!! бееее,бееее беееее нямате ли нещо в главата?? някои от ваз клал ли е овца,агне,прасе ? кръфта хвърчи на фонтани,а по гошко няма една капчица !!! се едно е заклан с спринцовка !!! гошко не е убит в парка !

От къде можем да знаем какво е имало на местопрестъплението? До тук нищо от инфото не пасва. Пиарите на МВР във форума може да обяснят защо е така. Аз лично нямам обяснение.

еми има снимки с трупа на пеиката,на които ясно се вижда че няма капка кръв! как може мвр да обесни липсата на кръв около трупа,и по самия труп?

+1 Смешен е и разговора с "приятелка"-Недей идва,намушкаха ме....

DIDA

Единствената достоверна информация по случая е, че МВР не разполага с никаква информация.

Да дадем възможност на специалистите да работят .Надявам се,че както разкриха убийството на детето в куфара,така и тук ще си свършат работата.Да не сме толкова гадни,само да ругаем

Просто ви даваме стимул да се постараете. Разкрийте извършителя и ще получите аплодисменти.

Каква е ползата от тия камери след като нищо не се вижда.

Стига сте се оправдавали с камерите.. Ако разследването беше стигнало до някъде, този все щеше да им заприлича на някой от заподозрените лица.

Сложете камери с HD поне по-добре да се вижда картината,иначе така не очаквайте скоро развитие драги полицаи.

Дайте ни пари за техника. Няма проблем. Тогава ще върви ли по-гладко работата?

Пич,лаком си,най-големия бюджет е вашият.....

това е убиеца...вижда се как в момента прибира нещо (ножа ?) в задния си джоб

Къде го видя тоя нож? Нищо не се вижда.

предполагам :),,,,защо бърка в задния си джоб ?