Това коментира днес вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов пред bTV.
Думите му са по повод резултатите от данъчната проверка на имуществото му, огласена вчера от НАП. Проверката показа, че семейство Цветанови нямат несъответствия между получените доходи и направени разходи в периода 2004 г.-2009 г., но при родителите на съпругата му се получава разминаване.
Директорът на НАП Красимир Стефанов заяви днес, че доходите на тъста и тъщата на вицепремиера също ще бъдат проверени заради установените несъответствия между приходите и разходите им, но уточни, че проверката ще продължи не по-малко от 3-4 месеца.
По неофициална информация става дума за 130 000 лв.

"За целия си съзнателен живот, които имат моят тъст и моята тъща, от 1964 година купуват един апартамент, в който живея и в момента на ул. "Сан Стефано", до 2006 година те не са купували никакъв недвижим имот. Когато съм се женил със съпругата ми всеки един родител под някаква форма иска да устрои своите деца", допълни министърът.
Той е човекът, който ще доказва, каза вицепремиерът, запитан дали парите на тъста му са от спестявания.

Премиерът Бойко Борисов също се включи в дискусията за доходите на тъста и тъщата на Цветанов: “Затова ще има данъчна ревизия. В крайна сметка данъците са нещо лично”.

„Нека да видим какви са били доходите на президента Георги Първанов в началото на мандата му и какви са в момента доходите на него и неговото семейство", каза още Цветан Цветанов пред ТV7 днес.
Вчера той призова всички политици, започнали кариерата си по време на прехода, да се подложат на имотна проверка.