Това е безпрецедентно оповестяване на имотни данни, нека това да е начало за чистотата в политиката, заяви той пред български журналисти в Брюксел, предаде БТА.
По-рано днес директорът на НАП Красимир Стефанов разпространи доклада от проверката на имотното състояние на вицепремиера и семейството му. Данъчните не са установили недекларирани доходи и разминаване на приходи и разходи на Цветанов и съпругата му.
Проверката обаче показала несъответствие между доходи и разходи при родителите на съпругата му.

Колкото до доходите на семейството на моята съпруга, към 1996 г. тъстът ми има 41 години трудов стаж, тъщата ми има 35 г. стаж, уточни той. Цветанов отбеляза, че тъстът му продължава да работи в частния бизнес. Родителите на съпругата ми купуват един-единствен недвижим имот, прехвърлен на голямата ми дъщеря, 62 квадратни метра, уточни той.
Ще има допълнение на проверката, която вече е направена, отбеляза той по повод информацията за резултатите от ревизията на НАП. Вицепремиерът уточни, че не всички възможни документи са съхранени от родителите на неговата съпруга.

Обръщам се към политиците - нека да приложим механизма на чистотата; хубаво би било да се направи такава проверка на всички политици на прехода, които са започнали отдавна политическата си кариера, заяви Цветанов.

По повод информациите за осъществените от него пътувания в проверявания период - 2004-2009 г., той посочи, че не повече от осем процента от тях са били със съпругата и семейството му, а останалото са били командировки от работодатели или партньори, с които са работили.

Публикуваната вчера информация е невярна, искам НАП да публикува пълните резултати, при защита на личните данни, добави Цветанов.
Вчера от в. "Галерия" представиха нови данни за имотите и пътуванията на Цветанов.

Ако исках да открадна, можех да живея под наем в новото си жилище, няма от какво да се притеснявам за това, което съм направил, заяви Цветанов. Нямам никакви зависимости, искам да правя политика в полза на хората, да чувстват промяната, добави той. Естествено е агресията срещу мен да продължи, тя ще се увеличи, но ще продължа и няма да допусна да стана зависим, заяви вицепремиерът Цветан Цветанов.